Efter gårdagens avslutande gruppspelsmatch mot Tyskland blev det klart att det svenska damlandslaget tagit sig vidare till kvartsfinalspel i årets världsmästerskap. Matchen bjöd på totalt fyra mål som samtliga sattes av det svenska laget. Det första målet kom redan efter 51 sekunder när Anna Borgqvist tog sig förbi Jennifer Harss i mål. Under slutet av den andra perioden kom mål 2 och tre. Även dessa gjordes av Borgqvist som därmed fick till en hattrick under matchen. Slutpoängen sattes av Erika Grahm med ungefär fem minuter kvar att spela.

Som vi berättade om igår så kunde gårdagens tidigare match mellan Japan och Schweiz skicka det svenska damlandslaget till kvartsfinal utan krav på vinst i sin egen match. Förutsättningarna var då att Japan skulle vinna sin match och på så sätt hindra Schweiz att klättra förbi det svenska laget i tabellen. Den matchen slutade dock med en 3-0-seger till Schweiz, vilket fick damkronorna att åka ner i tabellen. Dock lyckades man med storsegern mot Tyskland ändå säkra sin plats i kvartsfinalen och klättra till toppen i tabellen med tre viktiga poäng.

Även i den andra gruppen spelades det matcher som bägge bjöd på en hel del mål. Kanada besegrade Finland med 6-2 och USA vann över Ryssland med hela 9-2. Inför dagens kvartsfinaler ser mötena ut som följer:

16:00 Kvartsfinal 1 Finland – Schweiz
20:00 Kvartsfinal 2 Ryssland – Sverige (Visas i SVT24 och SVT Play)

USA och Kanada är som gruppvinnare och grupptvåa direktkvalificerade till semifinal där de får möta vinnarna ur de bägge kvartsfinalerna.