Sverige förlorade JVM-finalen mot Kanada

Under natten till lördagen spelades den stora JVM-finalen mellan Sverige och Kanada, där det slutligen blev det nordamerikanska laget som plockade hem guldet samtidigt som Sverige kunde räkna in sitt elfte silver i ordningen. Matchen bjöd på en hel del bra försök på mål, med träffar såväl i stolpe som i ribba. Dock var det matchens utvisningar som blev den stora snackisen.

Efter de två första perioderna hade Sverige en fördel i skott på mål där siffrorna var 24-17. Målsiffrorna här var i sin tur 1-1, efter en mållös första period, som sedan följdes upp utav ett kanadensiskt mål i inledningsminuterna utav den andra. Denna gång var det lagkapten Dubé som kunde sätta pucken i krysset bakom Filip Gustavsson. Ungefär halvvägs in i perioden hamnade Sverige i ett numerärt underläge, vilket man likt i semifinalen hanterade med att göra mål. Skytten för detta var Tim Söderlund som med hjälp utav Linus Lindström och Erik Brännström fick fram pucken

Med endast 1 minut och 40 sekunder kvar på klockan kom det något överraskande, men fasade 2-1 målet ifrån kanadensiskt håll. Tyler Steenbergen kunde sätta sitt första mål i turneringen, som även kom att bli det allra viktigaste. Målet följdes utav att Sverige plockade ut Gustavsson ur målet för att få ett numerärt övertag i utespelare och ett sista försök att kvittera. Dock resulterade det hela istället i att Alex Formenton kunde göra mål i öppen kasse. När slutsignalen ljöd kunde Kanada för sjuttonde gången titulera sig som juniorvärldsmästare.

Det svenska laget samlade under matchen på sig hela 22 utvisningsminuter, där flera utav dem kom vid tvivelaktiga situationer där kanadensiska spelare ska ha förstärkt situationerna. Samtidigt fick det svenska laget endast en chans under matchen att spela med ett numerärt överläge. Det var inte bara supportrar i tv-sofforna som noterade denna skillnad, utan även flera experter i såväl JVM-studion som andra medier.

Kastade bort sin medalj
I samband med medaljutdelningen var det flera svenska spelare som inte kunde dölja sin besvikelse. Lagkapten Lias Andersson tog det hela så långt att han efter att ha fått på sig medaljen tog av den och slängde upp den till publiken.
– Jag ville inte ha en till. Jag har en likadan hemma från när vi förlorade U18 och det känns onödigt att ha två, sade han efteråt till Sportbladet.

Av |2018-05-28T15:56:52+00:006 januari, 2018|JVM|0 Kommentarer

Skriv en kommentar