Sverige förlorade semifinalen mot Ryssland med 5-4 efter ett jättedrama.

Sverige fick en flygande start på matchen när Rasmus Sandin redan efter 17sekunder gav Sverige ledningen med 1-0. Målet gjordes efter att Sveriges tekningsexpert David Gustafsson vann tekningen rakt bakåt och Sandin avlossad sin stora kanon.

Glädjen skulle dock bli kortvarig då Ryssland kvitterade i powerplay. Än tuffare blev det minuten senare då ledaren i JVM poängliga Nils Höglander tvingades lämna isen på grund av ett matchstraff. Matchstraffet tilldelades efter att Höglander armbågstackling träffade den Ryska spelaren i huvudet.

I det efter följande powerplay tog Ryssland ledningen med 2-1. Allt detta hände under matchens första 6 minuter.

Ryssland utökade sin ledning till 3-1 efter det att Sveriges målvakt Hugo Alnefelt svarat för en målvaktstavla. Alnefelt fick inte träff på pucken när han försökte starta ett snabbt anfall, utan istället kunde Rysslands Yegor Sokolov ta tillvara på möjligheten.

Sverige kom tillbaka in i matchen när man fick chansen i powerplay. JVM skyttekung Samuel Fagemo prickade in sitt 7e mål i turneringen.

I andra perioden fick Sverige ett bättre grep om matchen och när Sverige fick chansen i powerplay så gjorde Rasmus Sandin sitt andra mål i matchen. Återigen var det ett rejält slagskott av Toronto Maple Leafs spelaren som gav utdelning.

I slutet av perioden stod Hugo Alnefelt för en av turneringens svettigaste räddningar, den svenska målvakten var överspelad men på ett makalöst lyckades han rädda situationen med klubban i sista sekund. 3-3 var ställningen efter 2 perioder.

3: e perioden startade med att Ryssland satte en våldsam press mot den svenska kassen men Alnefelt tillsammans med övriga svenska spelare stod pall för trycket. Efter 4 minuter drog Ryssland på sig periodens första utvisning och Sverige tog vara på läget. Luleåspelaren Nils Lundkvist hittade rätt med ett dragskott som var det sista den ryska målvakten Yaroslav Askarov fick göra. In kom Amir Miftakhov.

Kvitteringen skulle komma 8:35 in i tredje perioden när Yegor Sokolov hittade rätt från minimal vinkel.Några fler mål blev det inte under ordinarie tid utan dramat gick vidare till övertid och spel 3 mot 3.

Avgörandet kom 3.24 in när Rysslands Ivan Morozov trampade runt och blev stor matchhjälte när han satte dit 5-4.