Expekt

Nej, något guld blev det inte. Men medalj kan fortfarande Sverige säkra i hockey-VM 2024. I eftermiddag, söndag 15:20, väntar bronsmatch i Prag. Dit Tre Kronor får börja ladda.
– Just nu vill man bara smälta det här, sen får vi ladda om, säger Lucas Raymond.

Det var dystra miner i mixade zonen efter 3-7-förlusten mot Tjeckien i VM-semifinalen 2024. Dystra miner hos Sverige, alltså. Tre Kronor kom inte upp i nivå och spelar nu om medalj i eftermiddag, medalj i brons och inte guld. Något man inte lade för mycket energi på igår, utan snarare idag (matchen startar 15:20 i Prag).

– Vi behöver samla ihop det här först. Någonstans bara komma in till laget och få in lite känsla över hur de mår. Sen ska vi samlas ikväll på hotellet. Det känns väldigt svårt nu men de jag har pratat med säger att det är väldigt mycket roligare att vinna den sista matchen. Som sagt: det känns väldigt platt att säga det nu. Men vi ska vakna imorgon också, och den processen behöver vi börja med här idag, säger förbundskapten Sam Hallam i mixade zonen under lördagen.

Lucas Raymond är inne på samma spår. Bryt ihop och kom igen imorgon, när Kanada väntar i spel om tredjepris.

– Vi får se. Vi får smälta det här ikväll. Självklart är alla extremt besvikna i omklädningsrummet. Vi får försöka smälta det här ikväll och sen ladda om och spela för att vinna en bronsmedalj, säger Lucas Raymond i mixade zonen efter Tjeckien-förlusten.

Lagkamraten Isac Lundeström fyller i:

– Just nu är det tufft och inget man tänker på. Just nu vill man bara smälta det här, och sen får vi ta bronsmatchen imorgon bitti, säger Lundeström.

Erik Karlsson tror att laget har vad som krävs för att samla ihop sig och spela sin bästa hockey, trots den tunga semifinalförlusten.

– Det ska fortfarande vara en bra lagmoral i laget. Många av oss kommer sitta här igen och spela en sån här match igen (semifinal), så förhoppningsvis händer inte detta i igen, säger Erik Karlsson och fortsätter:

– När pucken släpps imorgon så går vi vidare i livet, tror jag va. Jag tycker att vi har en professionell grupp. Det kommer inte vara roligt idag, och inte lätt att gå och lägga sig. Men så fort pucken släpps imorgon så ska vi göra vårt bästa och försöka ta hem en medalj i alla fall.