Sverige besegras av Ryssland

Den informella gruppfinalen mellan Sverige och Ryssland blev tuff och intensiv. Matchen slutar med att Ryssland vinner med 7-3.

Matchen börjar med att båda laget testar varandra försiktigt och inget riktigt tryck etableras.

Alexander Popov åker ut för Holding the Stick och detta läget utnyttjar Erik Karlsson, Sverige leder med 1-0 efter 05:57.

Detta öppnar matchen och lägena kommer allt tätare. En snabb spelvändning och Alexander Popov revanscherar sig genom att kvittera och matchen står 1-1.

Med lite mer fart så blir matchen mycket mer underhållande. Zetterberg ger Sverige ledningen med 2-1 och direkt efter målet hettar det till. Franzén slahshar och crosscheckar en Alexei Yemelin som sedan får nog och spearar Franzén. En matchstraff hade inte varit för milt straff, men Alexei Yemelin kommer undan med slashing.

Sverige vinner skotten med 16-7.

I den andra perioden var det Ryssland som hade pressen och skapade många chanser. Sveriges chanser kom mest genom kontringar.

Ryssland drar dock på sig en utvisning och då får vi Zetterberg lägga en fantastisk pass fram till Franzén som utökar Sveriges ledning till 3-1.

Sverige tar sig in i matchen igen och får powerplay. Men istället för att göra ytterligare ett powerplay mål så åker Franzén ut för interference och Ryssland reducerar till 3-2.

Ryssland vann skotten med 17-13.

Storbråk utbryter där Franzén och Ilya Nikulin var de som orsakade slagsmålet. Ryssland fick spela 5-3 och kvitterade till 3-3.

Den tredje perioden hinner knappt börja så tar Ryssland ledningen för fösta gången i matchen. Ett tungt backskott som Fasth räddar, men kunde inte stå emot returen som Alexander Perezhogin sätter i kassen. Bara ca 3 minuter senare så utökar Ryssland sin ledning till 5-3.

Dmitri Kalinin cross-checkar Franzén i ansiktet och får för detta matchstraff. Franzén lämnar isen blödande. Sverige får då 5 minuters powerplay som Sverige inte utnyttjar.

Malkin gör istället sitt 3:e mål och Ryssland leder med 6-3. Matchen slutar 7-3 till Ryssland.

Av |2012-05-11T21:45:14+00:0011 maj, 2012|Tre kronor, VM 2012|12 Kommentarer

 1. Tommy 2012/05/14 at 04:26 - Svara

  Jag skulle nog skylla rätt mkt på mårts. Ryssarna hittade ett sätt att få sverige ur balans och domarna var ju som dom är, det går inte ändra på. Mårts borde däremot tagit sin time out när allt började rasa. Sverige förlorade fokus på spelet (smart av ryssland faktiskt för spelmässigt hade vi vinnit) så där skulle han pratat laget till rätta!

 2. ally 2012/05/13 at 18:32 - Svara

  Kan ni inte bara aceptera sanningen! Spelar ingen roll om ryssarna spelade lite teater,dom vann 7-3! Sista 20min fick dom 4 mål,och då hade dom halva av tiden en man mindre! Sveriges spelarna sov sista 20 min,därför förlårade ni! Så lätt är det! Att ni Orkar gnälla så jävla mycket och försöker bara förlämpa Ryssar!!! Och om ni vill inte kolla på “fight” i hockey,då får ni byta kanal till fotboll istället! Där fins det ingen bråk,men i HOCKEY är det normalt!

 3. jan 2012/05/12 at 18:33 - Svara

  Yemelin är en riktig käring hoppas han blir riktigt jävla överkörd ( lite skjuts i hollywoodkarriären)

 4. Paul 2012/05/12 at 10:39 - Svara

  “Russen kann man nicht stoppen”

 5. jokke 2012/05/12 at 08:01 - Svara

  hallo !!! när jag läser hur vissa kommenterar dommare var själv på matchen och såg på nära håll första utvisningar på ryssar som var helt löjliga .
  vi får vara nöjda att vi åtminstone lite hjälp av dommaren i början av matchen annars kunde blivit 7-0 till ryssar
  kan vi inte sätta mål när vi spelar powerplay i 5 minuter då kommer vi inte vinna dom.

 6. tony 2012/05/11 at 22:26 - Svara

  korrupta domare fula ryssar skadade svenskar och till råga på allt så slutade det med förnedrings hockey eller ska jag säga fiasko de skulle ha avbrutit matchen redan början på halva perioden men det var väll dollar under bordet mellan första och andra period ryssarna är så sjukt dåliga förlorare så att de måste filma och fuska och psyka svenskarna till seger och malkin är igentligen en riktig sopa har ingen respekt för filmare snacka om kalle anka hockey

 7. Morgan 2012/05/11 at 22:05 - Svara

  Detta är en STOR skandal….Hur F¤%#& dömmer domarna egentligen ?
  Detta är inte klokt att det ens får gå till så, det borde ju för f&%¤ gå att byta ut domarna redan efter första perioden tycker man.

  För att inte tala om ryssarna……var det hockey spelare eller inhyrda skådespelare ?

  Nä ….fram med nya lagar !!

 8. Jonna 2012/05/11 at 22:03 - Svara

  Inte okej det som hände! Första perioden var ett skämt, ryssarna var pinsamma! tredje perioden spelade ryssarna bra, men hade sverige också fått samma möjlighet att ha domarna på sin sida hade vi också vunnit!

 9. Alex 2012/05/11 at 21:51 - Svara

  Anmäl för satan ryssarna, och anmäl domarna också, det är inte hockey som spelas, skadar spelare, varför ska dom ställa upp i vm om dom blir skadade, Stor skandal

  • Jani 2012/05/12 at 07:59 - Svara

   Alla svenskar klagar på domarna, ryssarna och Yemelin. Komiskt då Franzen själv börjar det fula spelet med att ge en ful cross checking på Yemelin efter det andra svenska målet och dessutom efter att pucken redan är i mål och situationen förbi. Fult efterspel av Franzen. Otroligt fegt också att bli liggande kvar på isen efter att Yemelin slår tillbaka. Vem borde bli skådis? No vad blev sluresultatet och hur gick det med Franzen? Karma is a B.

   • Ben 2012/05/12 at 13:12 - Svara

    Franzens cross checking var helt harmlös, Lite bråk och aggressioner hör till hockey.. Men Filmning och överdrivet Fult spel hör inte hemma på isen ! Och när låg Franzen kvar på isen? När han bröt näsan och blödde som en gris..?

    • Jani 2012/05/12 at 14:46 - Svara

     Ben kolla situationen efter svenskarnas andra mål. Franzen struntar i att egna laget gör mål och koncentrerar sig endast att cross checka Yemelin, även om spelet redan är “avblåst” p.g.a. målet. Tycker det är fegast att hoppa på någon efter att spelsituationen är förbi. Sedan ger Yemelin tillbaka och slår Franzen med klubban i magen, och Franzen blir liggande på isen och försöker filma Yemelin ut. Situationen kunde även ha blivit dömt som spearing för Yemelin, men Franzen var den som började hela grejen.

Skriv en kommentar