Sverige besegrade Tjeckien med 2-1 i öppningsmatchen av Beijer Hockey Games. Bästa svenska spelare var målvakten Magnus Hellberg och Malte Strömwall.

Det var ett avvaktande svenskt lag som gjorde entré i Globen för den första matchen i Beijer Hockey Games.

Sverige kunde inte etablera något tryck mot Tjeckiens målvakt Roman Wall. Under en spelvändning i mitten av perioden tog Tjeckien ledning med 1-0. Målet gjordes av David Stastny.

Efter målet kunde Sverige skapa bättre tryck och fick fast pucken i Tjeckiens zon. Sverige hade dock fortsatt svårt att skapa lägen i matchen och Tjeckien ledde rättvist med 1-0 efter första perioden.

Andra perioden startade som den första avslutades, Sverige kom in i Tjeckiens zon men kunde inte komma in på målet samtidigt som Tjeckien försvarade sig bra.

I mitten av perioden kunde inte Tjeckien stå emot längre, Fredrik Händemark fick pucken i slottet och sköt Sveiges första mål i Beijer Hockey Games.

I slutet av andra perioden hade båda lagen chansen att ta ledningen men inget av lagen kunde utnyttja lägena som skapades och ställningen var därför 1-1 inför den tredje perioden.

I tredje perioden fick Sveriges målvakt Magnus Hellberg bevisa vilken duktig målvakt han är. Hellberg stod för flera fina ingripanden.

Malte Strömwall var sedan ytterst nära att ge Sverige ledningen, men skottet tog i utsidan av stolpen. Med 8 minuter kvar fick sedan Sverige en gyllene chans att ta ledningen i matchen när man fick spela 5 mot 3 i 2 minuter. Sverige slarvade bort möjligheten genom ett osynkat power play.

Med 5 minuter kvar kunde Örebro Hockeys skyttekung Mathias Bromé göra sitt första landslagsmål. Bromé dök upp på bortre stolpen och tryckte in pucken bakom en chanslös tjeckisk målvakt.

Med 1.30 kvar av matchen jobbade Mathias Bromé till sig en utvisning vilket gjorde att den avslutande anstormningen uteblev.

Sverige vann matchen med 2-1 och i nästa match väntar Ryssland för Tre Kronor. I den andra matchen i Beijer Hockey Games vann Finland med 3-0 mot Ryssland.