Hajper

Foto: Wikimedia Commons

Mitt under den spännande avrundningen utav turneringen i Danmark kom den stora nyheten att Sverige har blivit utvald till värdnation för juniorvärldsmästerskapet under årsskiftet 2021/2022. Senast som turneringen spelades på svensk mark var 2014 och då var det Malmö som var värdstad och redan nu spekuleras det kring vilka städer som kan tänkas hålla i de kommande matcherna.

Om man tittar till tidigare arrangemangs utav turneringen brukar man använda sig utav två arenor som antingen ligger placerade i samma stad eller i två relativt närliggande städer. Att hitta en svensk stad med två tillräckligt stora arenor för arrangemanget kan bli svårt och därför ser det ut som att det kan komma att bli två städer som får hålla i turneringen. Enligt Anders Larsson på Svenska Hockeyförbundet är arbetet redan igång och städer som det spekuleras om i media är Göteborg, Malmö, Linköping och Norrköping. De två sistnämnda städerna skulle i så fall hålla i turneringen gemensamt.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Vill även ha senior-VM på hemmaplan
Förutom JVM så har ett nytt intresse väckts för att arrangera det stora mästerskapet på svensk mark. Redan nu finns värdar framtagna för alla mästerskap fram till och med 2022, så det är först efter det som vi skulle kunna få se ett nytt världsmästerskap här hemma.


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad