Under helgen avrundade NHL sin grundserie och kvar är nu endast 16 utav de ursprungliga 31 klubblagen. Detta betyder att en stor mängd spelare är tillgängliga för landslagen och flera svenska namn har nu tackat ja till att ansluta redan inom kort.

Ett namn som det pratats om en hel del under den här säsongen är Lias Andersson, som gjorde stor succé under JVM i januari. Där drog han på sig en skada och blev kvar i USA, vilket ledde till att han fick göra NHL-premiär för Rangers där han lyckades göra mål. Och nu är han även klar för landslaget. Lias Andersson kommer att finnas med i laguppställningen redan till helgen när Tre Kronor möter Danmark i ett dubbelmöte på bortaplan.

Mikael Backlund och Jacob de la Rose kommer i sin tur att finnas med under Sweden Hockey games som spelas  om drygt två veckor. Backlund som fick hoppa över fjolårets världsmästerskap på grund utav skador ser fram emot att få representera hemmanationen och få chansen på sin fjärde VM-medalj.

Det skrivs även en del om Adam Larsson och att det ser ljust ut för den som vill se honom iklädd den blågula tröjan i år. Även Oliver Ekman-Larsson ser ut att vara klar för Tre Kronor.