Sveriges premiärmatch i årets dam-VM resulterade i en poäng för laget. Inför storpublik i Metro Arena fick man på straffar se sig slagna av det tyska landslaget. Siffrorna för mötet blev 2-1.

Matchen första perioden slutade mållös, men innehöll två ganska onödiga utvisningar efter att Sverige halvvägs in i perioden spelat med för många spelare på isen.  Mot slutet av perioden åkte sedan Lisa Johansson ut för diving i en situation som enligt experterna i VM-studion inte borde givit någon utvisning

– Vi får in många bra puckar, men inte tillräckligt svåra för deras målvakt, säger kaptenen Emma Nordin till SVT Sport efter de första 20 minuterna på isen.

Matchen och turneringens första mål kom i mitten av den andra perioden strax efter att Tyskland klarat av ett numerärt underläge. Hanna Olsson spelade fram pucken mot målet och efter ett skott kunde Melinda Olsson ta sig an returen. Inte heller detta skott ville gå in, men då kunde Sofia Engström förvärva den andra returen till ett mycket snyggt mål. Kort därpå kom en ny svensk utvisning där Tyskland lyckades reducera i powerplay.

I början av den sista perioden fick Lisa Johansson en tackling mot huvudet, vilket medförde att hon fick kliva av isen. Perioden präglades efter det av flera powerplay för bägge lagen, men trots detta fick mötet tas till förlängning. Här visade båda lagen upp ett högt tempo, men trots flera heta chanser var det inget av lagen som lyckades få till ett mål. Istället fick avgörandet ske i en straffläggning, där Tyskland lyckades sätta sin tredje straff. Jennifer Harss i det tyska målet lyckades stå pall för samtliga svenska försök och kunde genom den sista räddningen avgöra matchen.

Sverige spelar sin nästa match på lördag och då möter man Tjeckien.