Svensk seger i Karjala Cup

Publicerad:

Under helgen gick säsongens första hockeyturnering för det svenska landslaget utav stapeln. Förutom detta var det även inledningen på säsongens upplaga utav Euro Hockey Tour, där helgens turnering Karjala Cup ingår. Totalt blev det tre matcher för laget, som slutligen kunde stå som segrare utav hela turneringen.

Det första mötet var med Tjeckien och redan från start hade Sverige ett bra tag om matchen. I samtliga perioder blev det två mål gjorda, medan Tjeckien inte lyckades få in pucken förrän under matchens sista del. Slutresultatet blev 6-2 och en mycket fin start för Tre Kronor.
Lördagens möte med Ryssland blev däremot lite tuffare då motståndet låg på en något högre nivå under inledningen utav matchen. Efter en hård kamp fick man se sig besegrade med 6-3.
Det sista mötet blev med hemmanationen Finland som hade en stor hejaklack på läktarna. Förutom vinst i matchen så stod vinst i hela turneringen på spel och för svensk del krävdes det vinst efter full tid för detta. Trots att Finland spelade mycket bra och hade ett litet övertag så var det Tre Kronor som via Joel Lundqvist kunde sätta det första målet efter 14 minuter. Efter detta följde ett mål från Jimmie Ericsson i början utav den andra perioden, vilket följdes utav en reducering från Finland. Linus Omark kunde slutligen göra mål i powerplay i mitten utav tredje perioden, vilket utökade ledningen till 3-1, någonting som det finska laget inte kunde ta ifatt, trots ett sista mål med endast 8 sekunder kvar på klockan.

I och med segern lyckades man behålla Karjala-titeln från förra året, vilket är någonting som inget lag har lyckats med sedan början utav 90-talet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *