Summering utav nattens kvartsfinaler

Efter kvällen och nattens fyra kvartsfinaler står det nu klart att Kanada, Tjeckien, Sverige och USA är de fyra kvarvarande lagen som kommer att göra upp om medaljerna i årets juniormästerskap.

Det första laget att bli semifinalklara var Tjeckien som besegrade Finland i en match som gick hela vägen till straffar. Finland hade i tredje perioden en 3-2 ledning, men med bara minuter kvar kunde Tjeckiens Filip Zadina jämna ut resultatet. De tio minuterna på övertid blev händelserika men mållösa och det var först på den femte straffen som det hela kunde avgöras när Tjeckiens målvakt Josef Korenar kunde rädda det finska skottet.

Näst på tur var Kanada som körde över Schweiz totalt när de vann kvartsfinalen med hela 8-2. Endast 48 sekunder in i matchen kom det första målet och vid den första periodvilan stod det 3-0 på tavlan. I den andra perioden kunde båda lagen sätta två puckar var i målet och det hela avslutades med tre kanadensiska mål i den sista.

Kanada och Tjeckien möts i den senare semifinalen under natten till fredag. Detta möte kan du se i SVT med start 02:00

Vid midnatt var det dags för efterlängtade Sveriges match som inleddes intensivt, men mållöst. Dock blev det betydligt med action på plan i den andra perioden, där Isac Lundeström kunde sätta matchens första mål endast nio sekunder in i perioden. Det hela följdes upp utav att Fabian Zetterlund fick tag på pucken och på egen hand tog sig hela vägen ifrån egen planhalva, förbi motståndarna och fram till mål där han kunde sätta 2-0.

I powerplay kunde Slovakien avsluta perioden med att sätta sitt första mål via Martin Bodak, som även kunde göra lagets andra mål i den sista perioden. Dock hade den svenska tvåmålsskytten Isac Lundeström strax innan satt 3-1 för Sverige. Slovakerna hade en sista chans att ta matchen till förlängning i slutsekunderna, men det svenska försvaret lyckades hålla pucken borta och kunde när signalen ljöd fira sitt avancemang.

USA blev det sista laget att ta sig till semifinal efter en spännande kvart mot Ryssland. De båda stornationerna hade med sig överraskande förluster ifrån gruppspelet, men var här båda ute efter avancemang. USA inledde målskyttet i powerplay, vilket sedan följdes upp utav ett ryskt mål. Dock kunde USA ta ledningen på nytt innan den första perioden var över. Den andre perioden blev mållös, men i inledningen utav den sista kunde ryssarna utjämna resultatet via Andrei Altybarmakyan. Kieffer Bellows kunde dock återta ledningen för hemmalaget ett par minuter senare. Med drygt två minuter kvar tog Ryssland ut sin målvakt i försök att ta igen ett mål, men det hela resulterade istället i ett amerikanskt mål i öppen kasse. Slutsiffrorna blev 4-2 i mötet.

Sverige och USA möttes i en träningsmatch bara ett par dagar innan JVM och där blev det en amerikansk vinst med 2-1. Deras semifinalmöte kommer att ske klockan 22:00 på torsdag kväll och går att följa i TV4 eller via C More.

Av |2018-05-28T16:04:46+00:003 januari, 2018|JVM|0 Kommentarer

Skriv en kommentar