Den ryska pressen kunde inte stoppa Tre Kronor. Laget fick idag med sig sin andra raka seger i Karjala Cup, där flera spelare kunde skriva in sig i målprotokollet.

Efter hemmasegern mot Tjeckien fick det svenska herrlandslaget idag ta sig an det ryska laget, som inledde Karjala Cup med en 3-0 förlust mot Finland. Tre Kronor gjorde ett par ändringar i sin laguppställning jämfört med onsdagens match. Målvakten Gustaf Lindvall fick äran att göra debut i landslagströjan, samtidigt som Christian Djoos ersatte Christian Folin i förstafemmans backlinje. Leon Bristedt tog i sin tur plats i tredjefemman.

Ett juniorspäckat Ryssland inledde matchen starkast och Sverige var laget som drog på sig matchens första utvisning efter drygt fem minuters spel. Men trots att man var en man färre lyckades Sverige sätta press på motståndarna och även hålla pucken på deras planhalva under större del av underläget.

Även Lindvall i det svenska målet fick tillfälle att visa sina talanger. Ryssland fick till ett farligt läge halvvägs in i perioden där Skellefteå-målvakten gjorde ett flertal stilfulla räddningar i målet. Bara minuter senare kom nästa anfall som tog i den svenska stolpen.

Tre Kronor fick chansen till spel i numerärt överläge mot periodens slut och man kunde då lägga mer press på motståndarna. Utdelningen kom genom Anton Bengtsson som på backhand kunde skjuta in en passning från Pontus Holmberg.

Den andra perioden hann bara starta innan supertalangen Matvey Michkov kunde visa upp sig rejält och kvitterade till 1-1 med ett mycket stilfullt Zorro-mål. 16-åringen som vanligtvis spelar SKA St. Petersburg slår i och med sin medverkan i Karjala Cup nytt rekord som den yngsta spelaren i det ryska landslaget någonsin. Tre Kronor kunde snabbt svara på det hela med att återigen ta ledningen genom Carl Klingberg. Dock dröjde det inte lång tid innan Ryssland kvitterade på nytt.

Hettan ökade här rejält i mötet och det märktes tydligt att bägge lagen var ute efter ett ledningsmål. Ryssland fick chans till detta drygt halvvägs in i perioden då Sverige drog på sig en ny utvisning. Det blev dock Sverige som lyckades näta härnäst då Anton Lander kunde styra in pucken. Bägge lagen pressade på in i det sista och båda målvakterna kunde göra flera vassa räddningar.

Även i den avslutande perioden fick vi se ett högre tempo i bägge lagens spel. Ett nytt ryskt numerärt övertag var vad som inledde det hela och Tre Kronor lyckades här hålla pucken borta från sitt egna mål. Motståndarna fick dock till flera farliga försök och var de som tog greppet om perioden. Trots detta var det Sverige som lyckades näta då Klingberg blev tvåmålsskytt när han satte 4-2. Fullträffen blev även spiken i kistan för mötet som innebar en ny vinst för Sverige.

Imorgon söndag avrundas turneringen och då möter Sverige det finsk landslaget. Matchen startar klockan 16:30 och går att se i SVT1.

Tre Kronor – Ryssland 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)

18:56 1-0 Anton Bengtsson (Pontus Holmberg)
21:17 1-1 Matvey Michkov (Shakir Mukhamadullin, Artem Galimov)
23:42 2-1 Carl Klingberg (Calle Själin, Mathias Bromé)
25:07 2-2 Artem Galimov (Matvey Michkov, Daniil Vovchenko)
34:28 3-2 Anton Lander (Niklas Hansson, Calle Själin)
46:53 4-2 Carl Klingberg (Anton Lander, Chrisitan Djoos)