LeoVegas

Hockey-VM:s huvudsponsor, Skoda, tar ställning i frågan om VM:s vara eller icke vara i Belarus. På sin Twitter skriver biltillverkaren att man inte kommer att sponsra mästerskapet, om det spelas i Minsk.

Det har länge pratats om att Världsmästerskapet i ishockey 2021 inte bör hållas i Belarus. Landets regim har kritiserats för sin brist på respekt för mänskliga rättigheter och för hur de har hanterat sina regimprotestanter. Därför anser många att VM inte bör hållas i landet, som är planerad värdnation tillsammans med Lettland.

Nu hotar biltillverkaren Skoda att hoppa av mästerskapet, om det hålls i Belarus. Det tjeckiska bilmärket är huvudsponsor för mästerskapet och har varit en av VM:s storsponsorer sedan 28 år tillbaka. Man meddelar på sitt Twitter-konto att man hoppar av som sponsor för mästerskapet om det hålls i Belarus.

– Vi är en stolt sponsor för hockey-VM sedan 28 år tillbaka. Men vi respekterar också och främjar mänskliga rättigheter. Därför kommer Skoda dra sig tillbaka som sponsor för hockey-VM 2021, om det hålls i Belarus, skriver Skoda på Twitter.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här