Staffan Kronwall som hunnit bli 37 år gammal väljer nu att avsluta sin ishockeykarriär. Kronwall har de senaste säsongerna varit lagkapten i KHL-laget Jaroslavl. Han har under sin framgångsrika karriär spelat i  NHL, KHL och även varit lagkapten för Tre Kronor. 

Staffan Kronwall inledde sin karriär i Huddinge, innan det blev en flytt till Djurgården. Kronwall hann även representera Brynäs en säsong innan flytten gick över till Nordamerika till säsongen 2005/2006. Han fick ett kontrakt med NHL-klubben Toronto. Kronwall blev kvar i Nordamerika fram till säsongen 2010/2011, där han blandade spel i NHL och AHL.

Till säsongen 2010/2011 blev han sedan utlånad till Djurgården där han spenderade en säsong innan flytten gick till Ryssland och KHL.

I KHL har Kronwall blivit kvar fram tills nu. Han har varit en bärande spelare i Jaroslavl och har sedan säsongen 2015 varit klubbens kapten.

Förutom en framgångsrik karriär i klubblag så har även Staffan varit med och vunnit VM-guld med Tre Kronor. 2013 när det var VM på hemmaplan för Tre Kronor var Staffan som lagkapten med och vann guld för Sverige. Utöver guldet har Staffan varit med i totalt fyra VM och ett OS för Tre Kronor under sin karriär.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här