Betsson

Tre Kronor tog en bekväm seger mot Finland i andra matchen i Channel One Cup med 4-1 efter att Oscar Lindberg gjort två mål och Anders Lindbäck gjort en bra match i målet.

Den första perioden började svagt för Tre Kronor. Finland pressade på rejält och fick genom ett bra tryck med sig två Powerplay tidigt in i matchen efter utvisningar från Lukas Bengtsson och Oscar Fantenberg. Men de svenska Boxplay-formationerna höll Finland utanför. 

Sedan åt sig Sverige in i matchen på ett bättre sätt och matchen stod och vägde lite.

Perioden skulle dock bli mållös, men Finland var det lag som skapade flest chanser, inte minst efter att Tre Kronor drog på sig utvisningar. Men en storspelande Anders Lindbäck i det svenska målet höll Sverige kvar i matchen.

Den andra perioden började med några starka svenska byten de första fyra-fem minuterna, innan man drog på sig ännu en utvisning. Men fortsatt visade Sverige upp ett bra spel i numerärt underläge. Men sedan var det Sveriges tur att få ett numerärt överläge, för första gången i matchen. Vilket skulle ge utdelning. 

Emil Pettersson tog skottet, Mario Kempe styrde pucken i magen på Janne Juvonen i det finska målet, som inte kunde kontrollera pucken, istället kunde Oscar Lindberg pressa in returen. Så, 1-0 till Sverige med drygt tio minuter kvar av den andra perioden.

Sverige skulle sedan utöka sin ledning med drygt tre minuter kvar att spela av perioden när Philip Holm slog en bländande passning till Oscar Lindberg, som påpassligt höll sig på den bortre stolpen och vispade in 2-0, vilket innebar hans andra mål i matchen.

Sveriges ledning höll sig till periodpaus och man skaffade sig ett bra läge inför den tredje perioden.

Den tredje perioden började bra för svensk del också. Drygt åtta minuter in i perioden fortsatte Sverige att göra mål. Och denna gång bjöd Tre Kronor på ett riktigt drömmål när Skellefteå-kedjan med Andreas Wingerli, Jonathan Berggren och Jesper Frödén passade sig igenom de finska lejonen och där den sistnämnde Frödén stänkte upp pucken i krysset till slut. 

I slutminuterna fick Finland chansen att spela 6 mot 4 efter en svensk utvisning. Och man fick utdelning. Med tre och en halv minut kvar att spela tryckte Teemu Turunen in den finska reduceringspucken till 3-1.

Men närmare än så kom inte de finska lejonen. Istället kunde Sverige utöka till 4-1 efter att Mario Kempe gjort mål i öppen kasse.

Sverige kunde alltså vinna den viktiga matchen mot Finland efter en storspelande Anders Lindbäck och ett bra försvarsspel. Imorgon väntar Tjeckien för svensk del, 09:00. Matchen kan du se på SVT.

Matchstatistik:

Sverige – Finland 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr extra att spela för

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Första perioden:

Mållös

Andra perioden:

09:31 1-0, Oscar Lindberg (Mario Kempe, Emil Pettersson)

17:27 2-0, Oscar Lindberg (Philip Holm, Pontus Åberg)

Tredje perioden:

07:32 3-0, Jesper Frödén (Jonathan Berggren, Andreas Wingerli)
16:27 3-1, Teemu Turunen (Harri Pesonen, Oskar Kaski)
19:27 4-1, Mario Kempe

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här