Foto: Bildbyrån

Den 10:e maj drar gruppspelet i Hockey-VM igång i Bratislava, Slovakien. Med bara någon månad kvar till årets hockeyfest börjar spelbolagen släppa långtidsoddsen. Vmhockey.se kommer hålla dig uppdaterad turneringen igenom. Vi börjar med att ta en titt på vilka vi tror det blir som till slut får lyfta bucklan. 

Match: Hockey-VM | Speltips: Finland Vinnare | Odds: 7,50 | Units: 1/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 10 maj

Trots två raka guld för Tre Kronor är det Kanada som rankas som förhandsfavoriter av spelbolagen. Fjolårets uppstickare Schweiz hamnar precis utanför top sex till 21 gånger pengarna, och kan mycket väl vara ett odds att hålla ögat på. 

Unibet har släppt långtidsoddsen för vinnarspelen inför hockey-VM i maj. Du hittar hela oddslistan på Unibet.se. Förutom att Storbritannien och Italien nu får vara med och leka med dom stora pojkarna innehåller listan inga direkta skrällar. Det är fortfarande tidigt att försöka sia i hur lagens trupper kommer att se ut och vi får istället förlita oss på data från föregående turneringar.

Inte sen CCCP:s storhetsdagar har ett lag lyckats vinna turneringen tre år i rad. Grönborg har roterat friskt i den svenska truppen under året, och utan att veta alls mycket om vilket lag det blir som ställer upp under VM är oddsen därför emot Tre Kronor. Bland topp sex, numera sju om man räknar Schweiz, är det varje år en slantsingling om vilket lag som får spelet att stämma när det väl gäller. De två senaste åren har det varit Sverige, men det ska som sagt mycket till för att Kanada, Finland och Ryssland ska se sig besegrade även i år. Därför undviker vi tillsvidare 4,00 gånger pengarna på Tre Kronor.

Visst, Kanada kommer tack vare sin stora mängd NHL-spelare alltid till VM med stjärnspäckade trupper och bör ses som favoriter. Oavsett vem det är som har vunnit turneringen två senaste åren. Men oddset på 3,00 gånger pengarna är helt enkelt inte tillräckligt högt med tanke på den ovisshet som “slantsinglingen” innebär. I dessa tighta turneringar räcker det inte med stjärnor. Sverige har de senaste åren visat att det är det bästa laget som vinner.

Istället riktar vi in oss på Ryssland och Finland. Ryssland står i skrivande stund i 4,50 gånger pengarna. Finland på höga 7,50. Båda dessa länder har, tillsammans med Sverige, fördelen att kunna experimentera och spela ihop delar av truppen under Euro Hockey Games. Ryssland är dessutom alltid starka i europasammanhang och bör ses som en högst möjlig VM-guldvinnare till ett bra odds.

Rimliga utmanare är Schweiz (21,00) och USA (15,00). Amerikanarnas vinstmöjligheter beror såklart helt på vilka NHL-spelare man får med sig. Får man loss rätt spelare kan det höga oddset visa sig mycket lockande.

Jag nyper Finland till höga 7,50 innan det är för sent.

Rygga Finland Vinnare till 7,50 hos Unibet!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Om artikelförfattaren:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här