MATCH: Tjeckien – Sverige

 SPELTIPS: Sverige vinner

 SPELSTOPP: 18:30 7/11

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: ComeOn

Odds

1,90
SPELA HÄR!

Karjala Tournament eller Karjala cup som det mer kallas i folkmun drar igång på torsdagen. Det blir första matchen för Tre Kronor att visa upp sig sedan VM debaclet i våras. Sverige ställs mot Tjeckien i premiärmatchen på hemmaplan i Leksand. 

Även om Tjeckien står som hemmalag i den här matchen så är det Sverige som har fördelen av hemmais. Premiären av Karjala Cup spelas nämligen i Tegera Arena i Leksand. Resterande matcher i turneringen avgörs sedan i Finland och Helsingfors.

Båda lagen ställer upp med en mix i sina trupper, en del spelare som är vana att bära landslagströjan och en hel del nykomlingar. Garpenlöv har i sin första turnering som tränare för Tre Kronor plockat med 5 spelare som aldrig har spelat i Tre Kronor tidigare. Tjeckien har även de med sig 4 stycken debutanter i sin trupp.

Tjeckiens trupp består till största delen av en blandning med spelare hemmahörande i KHL och i den inhemska ligan. Men målvakten Roman Will kanske några av er känner igen då han till vardags spelar i SHL och Rögle. Målvaktsposten är annars det stora frågetecknet i det tjeckiska laget. De har tagit med tre stycken målvakter varav de tillsammans har spelat tre landskamper.

Tre Kronors trupp består av majoriteten SHL spelare kryddad med tre spelare från Schweiziska ligan och fem från KHL, alla dessa med stor rutin av spel i Tre Kronor sedan tidigare.

Senast lagen möttes var under Gruppspelet i VM tidigare i år. Då vann Tjeckien matchen med 5-2. Ingen av spelarna som var med i det Tre Kronor då finns med i Sveriges trupp nu i Karjala Cup. Tjeckien har med sig 6 spelare från de lag som tog brons i VM tidigare i år med till den här turneringen. Så det blir något att bita i för Tre Kronor.

Men jag tror ändå att Tre Kronor kommer att lösa en seger. Garpenlöv har tagit över i båset och detta blir hans första match som huvudtränare, han kommer vilja visa direkt att det var rätt val att satsa på honom som tränare. Det är även många spelare i Tre Kronor som kommer vilja visa att man vill vara med i Tre Kronor sammanhang längre fram när det närmar sig VM och spelarna ska kriga om en plats i VM-truppen.

Hemmafördelen att Sverige får spela matchen i Leksand tror jag även kommer ha en påverkan på spelarna och därför väljer jag att spela Sverige som vinnare till oddset 1.90. Oddset hittade jag hos ComeOn.

Speltips: Sverige vinner på fulltid

Jag väljer att spela på Sverige som vinnare vid fulltid. Här är några orsaker till detta:

  • Sverige har ett på pappret bättre lag

  • Hemmaplansfördel då matchen spelas i Leksand

  • Sverige har förlorat tre raka landskamper mot Tjeckien, dags för revansch nu

Spela Sverige som vinnare hos ComeOn

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här