MATCH: Sverige – Ryssland

 SPELTIPS: Ryssland vinner matchen

 SPELSTOPP: 12:00 7/11

 SPELBOLAG: Betsson

 Odds:

2,88
Betsson logga
SPELA HÄR!

Sverige fick inte alls den starten man önskade i Karjala Cup och nu ska man ställas mot Ryssland som verkligen visade man går för i sin premiär mot Finland där man vann med 6-2. Tre Kronor måste verkligen steppa upp jämfört med matchen mot Tjeckien om Sverige ska ha någon chans i den här matchen.

Karjala Cup ser väldigt annorlunda ut i år mot tidigare år. Läktarna gapar tomma den svenska truppen består enbart av spelare hemmahörande i det svenska ligasystemet. Ryssarna har dragit det ännu längre och istället för att skicka sitt landslag har man istället skickat sitt juniorlandslag. Karjala Cup blir deras uppladdning inför JVM som börjar den 25:e december.

Men även om Ryssland skickat sitt juniorlag så var det inget som syntes på isen mot Finland i premiärmatchen, det var tvärtom ett överlägset Ryssland som körde över Finland och vann med 6-2. Ryssarna såg ruskigt samspelta ut och de kommer bli farliga både i Karjala Cup och senare i JVM.

Sverige å andra sidan såg riktigt bleka ut i sin match mot Tjeckien, man var hela tiden lite på efterkälken och vann inte många dueller och det kändes allmänt segt och trögt. Tre Kronor kändes inte alls samspelta och om det ska bli något annan än förlust i den här matchen mot Ryssland så behöver man växla upp inte bara en utan flera nivåer.

För jag blev väldigt imponerad av det Ryska landslag som de valt att skicka till Karjala Cup, även om det består av enbart juniorer så var det ett lag som krigade och slet för varandra och lämnade inget åt slumpen. Jag tror att Sverige kommer få det otroligt tufft i den här matchen och att Ryssland kommer att gå segrande ur den här matchen också.

Speltips: Ryssland vinner matchen

Jag väljer att spela på Ryssland som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Sverige imponerade inte alls i första matchen mot Tjeckien

  • Ryssarna var riktigt vassa mot Finland

  • Ryssland känns mycket mer samspelta än Tre Kronor

Spela Ryssland som segrare hos Betsson

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här