MATCH: Ryssland – Sverige

 SPELTIPS: Sverige vinner inklusive förlängning och straffläggning

 SPELSTOPP: 03:30 31/12

 SPELBOLAG: Betsson

 Odds:

2,25
Betsson logga
SPELA HÄR!

Sveriges tredje match i mästerskapet och för första gången under turneringen ska Sverige sättas på prov på allvar. Nu väntar en av förhandsfavoriterna Ryssland. Men jag tror Sverige kommer gå vinnande ur den här striden.

Det är två jämna lag som kommer ställas mot varandra men där jag väljer sida och den tippar över till juniorkronorna. Sverige har sett stabila ut i sina två inledande matcherna och hade det bara varit lite mer skärpa framför mål hade matchen mot Österrike slutade med betydligt mer än 4-0.

Sveriges försvarsspel har även den sett stabil ut även om motståndet ännu inte hållit samma klass som Ryssland kommer komma med, men de gånger som Alnefelt fått puckar mot sig så har han visat vilken stabil målvakt han är.

Ryssland är inte på något sätt ett dåligt ishockeylag och det visade man inte minst mot USA när man gick segrande ur den striden. Men deras spel har ändå varit mer ojämnt än svenskarnas och i match som denna så kommer Sveriges bredd att visas.

Oddset på att Sverige vinner matchen inklusive förlängning och straffar till 2.15 hos Betsson tycker jag är ett riktigt fint odds. Betsson har satt Ryssland som knappa favoriter i den här matchen men jag personligen skulle säga att Sverige efter de inledande matcherna ska anses vara knappa favoriter i den här matchen. Därför väljer jag att rygga Sverige och tror att juniorkronorna kommer lösa en seger i den här matchen.

Inte att förglömma är även att Sverige får en dags mer vila jämfört med Ryssland något som kan vara avgörande i en turnering likt JVM där matchandet är tajt och intensivt.

Speltips: Sverige vinner inklusive förlängning och straffläggning

Jag väljer att spela på Sverige som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Sverige får en vilodag extra jämfört med Ryssland

  • Sverige har visat prov på en bra bredd även när fixstjärnorna Holtz och Raymond inte producerat som planerat

  • Sverige har en riktigt vass målvakt i Hugo Alnefelt

Spela Sverige som vinnare hos Betsson

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här