MATCH: Tyskland – USA

 SPELTIPS: USA -2,5 (Handicap)

 SPELSTOPP: 17:20 27/5

 SPELBOLAG: Expekt

 Odds:

2.75
Expekt logga

Jahapp, semifinaldags och att Tyskland skulle slå ut min guldkandidat Schweiz hade jag aldrig trott. Dem har gjort det bra och spelat smart under turneringen, men nu tror jag verkligen att resan tar slut. Dem möter ett USA som jag tycker har övertygat mer och mer ju längre turneringen har gått.

USA vann komfortabelt mot Tjeckien med 3-0 och det offensiva spelet ser fortsatt riktigt bra ut. Dem har fått igång alla fyra kedjor ihop med ett bra målvaktsspel, så att tyskarna ska lyckas chocka här ser jag verkligen inte hända.

Tyskland kommer såklart med självförtroendet på topp, men sett till hur spelet har sett ut under turneringen så bjuder man fortfarande på väldigt många målchanser. Ett USA som har varit riktigt gifta i anfallet kommer nog kunna stänka dit ett och annat mål. 

USA är just nu en riktigt het guldkandidat och jag tror dem själva känner det. 

Expekt betalar i dagsläget ut hela 2.75 på USA med handicap -2,5.
Det ser jag som ett riktigt kap!

Speltips: USA -2,5

Expekt betalar ut 2.75 gånger pengarna på att USA vinner med minst tre mål. Detta ser jag som ett kap av två anledningar:

  • USA är fortsatt giftiga framåt. Fyra stycken producerande kedjor och känns faktiskt som att dem är farliga så fort dem är i anfallszon. Hela tiden rörelse och mycket skridskor. Att dem ska kunna slå ett Tyskland med minst tre mål och knipa finalplatsen är ett bra spel! 

  • USA:s målvaktsspel. Även om dem är riktigt giftiga framåt så är dem också riktigt bra därbak. Släpper knappt in ett mål och känns som att dem kan spika igen i den här semifinalmatchen.  

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 27 maj, 2023