MATCH: Ryssland – Finland

 SPELTIPS: Båda lagen gör minst två mål

 SPELSTOPP: 15:15

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: HAJPER

 Odds:

1,95
Hajper logga
SPELA NU

Finland går som tåget och Ryssland har befäst rollen som guldfavorit. Under lördagen möts de i vad som kommer bli en otroligt sevärd semifinal där båda lagen bidrar till målskörden. Båda lagen att göra minst två mål spelas därför med 2/5 units till 1,95 hos Hajper. 

Men trots att det är två framgångsrika lag som möts skiljer de sig en hel del när det kommer till hur man gör mål. Medan Ryssland skapar målchanser genom snabba kontringar, individuella prestationer och ett vasst power play har Finland visat upp en annan anfallsstrategi. Långa anfall i motståndarnas zon där pucken slutligen går upp till skjutglada backar på blålinjen. Mot Sverige kom två mål på skott från blålinjen, och vi såg flera gånger hur finnarna hungrigt letade sig in på returer framför Henrik Lundqvist.

Ryssland är det bättre laget, men oavsett skicklighet finns det ingen som tycker om att spela mot ett anfall likt Finlands. Finland har i de flesta av sina matcher mot bättre motstånd stått för minst två till tre mål, medan Ryssland sällan haft några problem att göra både fem och sex. Gemensamma nämnaren – som också talar för att båda lagen gör minst två mål – är antalet skott som skickas iväg per match. Ryssland hade galna 43 skott mot USA och Finland vann skotten mot Sverige med 32-18.

Vi kommer få se en jämn semifinal mellan ett spelförande Ryssland och ett hårt jobbande Finland. Båda lagen gör minst två mål spelas med 2/5 units till 1,95 hos Hajper.

Speltips: Båda lagen gör minst två mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör minst två mål för att:

  • Ryssland har ett dynamiskt anfallsspel och kan skapa målchanser på många olika sätt

  • Finland är hungrigare än sina motståndare framför mål, vilket är där målen görs

  • Båda lagen skjuter gärna över 30 skott per match

Spela Sverige som vinnare hos HAJPER!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Om artikelförfattaren:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här