MATCH: Sverige – Tjeckien

 SPELTIPS: Under 4.5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 14:20 25/5

 SPELBOLAG: Expekt

 Odds:

2.02

På lördag spelar Sverige semifinal i hockey VM 2024 där en plats i finalen står på spel. För att ta sig dit krävs först en stark insats mot Tjeckien, där vår tipp-expert tror på en målsnål kamp. Ta del av vårat speltips på Sverige-Tjeckien nedan.

Den senaste satsningen gick bra. Så varför ändra en vinnande strategi, eller hur? Sverige spelade som förväntat mot Finland. Tätt i försvaret, gav inte bort för många chanser och med Filip Gustavsson som gjorde en riktigt bra match. Ett insläppt mål, vilket var i stort sett allt finnarna förtjänade att få med sig.

Tjeckien, å andra sidan, var ännu mer imponerande defensivt i sin kvartsfinal. De höll undan för USA, som har mycket mer eldkraft än Finland och som faktiskt hade gjort flest mål i turneringen före kvartsfinalen.

Både Sverige och Tjeckien har en enorm mängd anfallstalanger i sina lag. Men baserat på hur lagen närmade sig kvartsfinalerna tror jag att det kommer vara ett försvarsinriktat tankesätt från dem båda även i semifinalen.

Sveriges powerplay har inte, trots att man har turneringens bästa spelare för att driva det, kommit igång på ett bra sätt. De vill säkert förbättra det till Tjeckien-matchen, men det finns inga garantier för att det faktiskt kommer att hända.

Tjeckien, å andra sidan, har turneringens bästa powerplay. Det här är ett stort hot mot Sverige. Men Sverige har samtidigt spelat bäst boxplay i den här turneringen och är det enda laget (efter att ha gjort mål i powerplay mot Finland) som har 100% framgång i att klara av ett numerärt underläge.

Dessa två lag har hittills släppt in minst mål i turneringen. Sverige minst, Tjeckien näst minst. Jag ser ingen anledning till att detta skulle förändras när insatserna är ännu högre.

Dessutom har lagen de två statistiskt sett bästa målvakterna i hela mästerskapet. Anledningarna till att detta kommer bli en målsnål match är näst intill begränsade. Och ändå erbjuder Expekt odds på 2.02 för under 4,5 mål.

Speltips: Under 4.5 mål i matchen

  • Här har vi de två bästa försvaren i hela turneringen

  • Båda lagen tar sig an slutspelsmatcherna med försvaret i fokus

  • Utmärkta målvakter och två lag med utmärkta boxplay kommer kliva ut i matchen

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 25 maj, 2024