MATCH: Ryssland – USA

 SPELTIPS: Ryssland -1,5

 SPELSTOPP: 16:15

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: HAJPER

 Odds:

1,84
Hajper logga
SPELA NU

Sveriges försvar var efter matchen mot Ryssland något ifrågasatt. Mattias Ekholm erkände att Markström i målet inte fick tillräcklig hjälp samtidigt som andra röster menade att den svenska målvakten borde räddat flera av skotten som gick in. Det vi glömmer i den här ekvationen är att Ryssland har ett förbannat skickligt lag som gärna tar hela handen om du sträcker ut lillfingret. Och om inte Sverige klarade av att hantera det, vad är det då som säger att USA kommer lyckas bättre?

För att göra ett långt svar kort: Inte mycket. Sverige sitter trots allt inne med VM:s kanske starkaste backbesättning om man jämför trupperna spelare för spelare. Sen att det hittills inte klickat defensivt, det är en annan sak. Men återigen, viktigt att komma ihåg är att Ryssland gjorde sju mål mot sex av världens bästa backar och en av NHL:s bästa målvakter. Flera av målet gick helt enkelt inte att försvara sig emot. Eller vad sägs om Ovechkins snipe?

Idag är det dags för kvartsfinal och då ger Hajper oss 1,84 på att Ryssland vinner med minst två mål. Ett galet bra odds på ett lag som ligger i topp i scoring efficiency, gör mål i ungefär vart tredje power play, har turneringens bästa box play och turneringens bästa målvakt. Dessutom mot ett USA som “bara” gjort 27 mål, vilket kan jämföras med Rysslands 36.

Ryssland -1,5 löser Ovechkins mannar otvivelaktigt till 1,84 hos Hajper

Speltips: Ryssland -1,5

Jag väljer att spela att Ryssland vinner med minst två mål för att:

  • Ryssland slog turneringens nästa bästa lag Sverige med tre mål

  • Ryssarna har totalt under turneringen gjort nio mål mer än USA

  • USA har egentligen bara en kedja som producerar och kommer bli för tunna mot ett stekhett Ryssland

Spela Ryssland -1,5 hos HAJPER!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Om artikelförfattaren:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här