MATCH: Sverige – Slovakien

 SPELTIPS: Under 5.5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 20:20 21/5

 SPELBOLAG: Expekt

 Odds:

2.04

Tre Kronor avrundar VM-gruppspelet mot Slovakien, två nationer som har chansen att göra upp om medaljerna. Frågan är dock hur händelserik detta möte kommer att bli. Ta del av VMhockeys speltips på Sverige-Slovakien i hockey VM 2024.

Beroende på hur Lettland spelar mot USA kan den här matchen ha enorma insatser – eller inga insatser alls. Sverige har redan vunnit gruppen och har inget att spela för. Om Lettland vinner mot USA under ordinarie tid måste Slovakien ta poäng för att gå till slutspel. Men om Lettland inte får med sig alla tre poängen har Slovakien inte heller något att vinna eller förlora.

Jag tror det är mycket troligt att Lettland inte får alla tre poängen mot USA, så jag satsar på att det inte finns mycket att spela för i den här matchen. Och det kommer att visa sig.

Det har hittills blivit 6,5 mål per match i genomsnitt där Sverige eller Slovakien spelat. Sverige har dock inte haft igång alla cylindrar i matcher där man har tagit en enkel ledning och varit det klart bättre laget. Laget har helt klart sparat lite energi inför tuffare motstånd och även fokuserat på att skärpa till sig defensivt. Samma sak gäller Slovakien. Laget har förbättrat defensiven mycket sedan turneringens start.

Jag tror att samma sak fortsätter här. Sverige vill fokusera på att ha ett stabilt försvar när slutspelet börjar, det är högsta prioritet just nu. Inget av lagen vill riskera skador eller utmattning innan de ska spela den viktigaste matchen i turneringen.

Jag kan lätt se ett scenario där Sverige tar en ledning och bara dödar minuter av klockan. Slovakien kommer förmodligen inte sätta för mycket press på dem, eftersom vinsten inte skulle betyda speciellt mycket för dem.

Expekt erbjuder utmärkta odds för under 5,5 mål i en match som denna, där inget av lagen har ett verkligt behov av att göra mål.

Speltips: Under 5.5 mål i matchen

  • Det står inget på spel här, och det finns ingen anledning att göra poäng

  • Båda lagen vill spara energi och inte riskera skador inför slutspelet

  • Bägge nationer har förbättrat defensiven under den senare delen av gruppspelet

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 20 maj, 2024