MATCH: Kazakstan – Sverige

 SPELTIPS: Sverige vinner med minst 4 mål

 SPELSTOPP: 16:20 16/5

 SPELBOLAG: Expekt

 Odds:

1.76

Tre matcher, tre segrar. 16 mål gjorda, 4 insläppta. Sverige är i en fantastisk form. Ta del av VMhockeys speltips på matchen mot Kazakstan.

Kazakstan har å sin sida förlorat mot Slovakien och mot Lettland, men vann sin första match mot Frankrike. Motståndet blir mycket bättre än Polen, som Sverige mötte i söndags, men Tre Kronor har utvecklats sedan den matchen också.

Erik Karlsson kommer förmodligen inte att slå VM:s poängrekord för en försvarare, men kaptenen har tagit den roll som dirigent för orkestern som förväntades. Bli inte förvånade om Karlsson är med i poängprotokollet igen mot Kazakstan.

Det som är skrämmande för de kommande motståndarna är att medan Sveriges anfallsspel har fungerat bra, har deras powerplay fortfarande mycket utrymme att förbättra. Det kan vara ett av de nyckelområden som Sam Hallam har varit uppmärksam på under de senaste två dagarna, när Sverige inte har spelat.

Det är väldigt svårt att se hur Sverige skulle kunna förlora mot en mindre motståndare med spelare som Karlsson, Hedman, Dahlin, Raymond och Eriksson Ek. Mot väldigt tuffa lag kan anfallsviljan slå tillbaka, men det finns ingen risk för att det ska hända mot lag som Polen, Kazakstan eller Frankrike.

Sverige kommer att vinna igen, frågan är bara med hur mycket. Slovakien vann med fyra, så jag säger att Sverige kommer att göra minst samma sak. Hos Nya Expekt finns detta spel till 1.76 gånger pengarna.

Speltips: Sverige vinner med minst 4 mål

  • Det finns en stor skillnad mellan de två lagen när det kommer till kvalitet.

  • Sveriges stjärnspelare kommer vilja fortsätta göra mål i matcherna mot enklare motstånd.

  • Sveriges dominans mot Tyskland, förra årets finalist, var slående. Om de fortsätter att förbättra sig kommer laget bli en kraft att räkna med även vidare i mästerskapet.

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.