MATCH: Sverige-USA

 SPELTIPS: USA vinner

 SPELSTOPP: 03:30 1/1

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsson

 Odds:

2,30
Betsson logga
SPELA NU

Sverige spelar sin sista gruppspelsmatch i JVM under nyårsnatten och motståndet är då USA. Sverige kommer endast ha drygt 20 timmar på sig att ladda om efter matchen mot Ryssland, vilket jag tror kommer ligga Juniorkronorna i fatet.

Sverige kommer till den här matchen efter att ha spelat en riktig rysare mot Ryssland mindre än 24 timmar innan den här matchen. Och matchen mot Ryssland var en riktigt intensiv match som dessutom gick till förlängning där Sverige tillslut fick se sig slagna med 4-3. Det var en match som helt klart tog på krafterna för juniorkronorna och det tror jag kommer att synas i matchen mot USA.

USA har ett starkt lag på pappret, med Trevor Zegras, Cole Caufield, Alex Turcotte, Jake Sanderson, Spencer Knight, ja, you name it. Här finns kvalitet på alla positioner och en otrolig bredd, med ovan nämnda spetsspelare bland annat.

USA förlorade premiären mot Ryssland, men har sedan sett väldigt bekväma ut, inte minst offensivt. Man luckrade upp det österrikiska försvaret rejält till slut och vann med 11-0, och i den senaste omgången vann amerikanerna mot Tjeckien med 7-0.

Framåt så är det kanske just Trevor Zegras som utmärkt sig hittills. Han leder poängligan och kommer fortsatt vara en bärande spelare för USA, och ett stort hot mot Sverige.

För svensk del handlar det om att, som vanligt, undvika utvisningsbåset. Men även att sätta press på de amerikanska backarna och tvinga fram misstagen. Målvaktsspelet i matchen kommer även bli A och O.

Om Spencer Knight i USA:s mål gör en dålig match som mot Ryssland, så får Sverige en bra chans, men om han når upp till normalstandard så är USA det starkare laget enligt min mening.

Speltips: USA vinner på fulltid

Jag väljer att spela på USA som vinnare vid fulltid. Här är några orsaker till detta:

  • USA har fått vila en extra dag mot Sverige

  • USA:s briljanta offensiv.

  • Sverige hade en riktigt tuff match mot Ryssland och kommer vara trötta

Spela USA som vinnare hos Betsson!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här