LeoVegas

Med knappt en månad kvar tills damernas världsmästerskap i ishockey går av stapeln har det Internationella Ishockeyförbundet nu presenterat det officiella spelschemat för turneringen.

Mästerskapet som från början skulle ha ägt rum i april månad, flyttades först fram ett par veckor för att sedan senareläggas under sommaren. Mellan 20-31 augusti kommer de tio främsta damlandslagen nu göra upp i mästerskapet i kanadensiska Calgary.

För oss svenskar som vill följa turneringen kommer matcherna äga rum på något obekväma tider på grund av tidsskillnaden som råder. Under gruppspelet spelas de första matcherna klockan 20:00 svensk tid och dagen avrundas först under tidig morgon. I den sista omgången får vi se ett spännande derby mellan giganterna USA och Kanada, där man med stor sannolikhet kommer utse vinnaren av grupp A.

Kvartsfinalerna äger sedan rum på lördagen den 28 augusti och följs sedan av semifinaler på måndagen den 30 augusti. Under natten till onsdagen den 1 september får vi veta vilket lag som tar hem titeln.

>> Här hittar du det kompletta spelschemat för damernas hockey VM 2021


Mlada Boleslav - Zurich
Jastrzebie - Frisk Asker