Här hittar du det kompletta spelschemat med samtliga datum och tider för matcherna som spelas under världsmästerskapet i ishockey år 2019. Turneringen utspelar sig mellan den 10-26 maj i Slovakien, dit många svenska fans förväntas resa i samband med matcherna. I listan nedan kan du se spelschema över samtliga matchtider samt vilka streaming-tjänster som visar de olika hockey VM matcherna. Landskoder finns längst ned på sidan.

Hela spelschemat

Laddar...

2019 års världsmästerskap i ishockey kommer att spelas i Slovakien, som senast var värd för turneringen 2011. Turneringen är den 83:e upplagan som spelas och Tre Kronor går här in som dubbelt regerande världsmästare. Städerna som står som värd är Bratislava och Košice, dä matcherna kommer att spelas på Ondrej Nepela Arena och Steel Arena.

Fullständigt ishockey VM 2019 spelschema

Sveriges matcher i hockey VM 2019 kommer att spela i den slovakiska huvudstaden Bratislava och laget får på vägen till slutspelet möta sju motståndare i kampen om de viktiga poängen. Efter att gruppspelet är över går turneringen vidare med ett slutspel för de åtta främsta nationerna, där varje enskild match är avgörande för deras fortsatta resa i turneringen. Vårat hockey VM spelschema kommer att uppdateras med matcherna ifrån slutspelet så fort lagen som ska spela där är färdiga.

Sammanlagt kommer det att spelas 64 matcher under turneringens gång, där samtliga lag är garanterade att delta i sju möten på isen. De lag som går hela vägen till semifinal är garanterade att få spela tio matcher vardera, då såväl vinnare som förlorare i dessa möten får vara med i kamperna om medaljerna. Observera att tider och kanaler i hockey vm schemat kan komma att ändras kort inpå matchstart, samt att VMhockey.se ej ansvarar ej för detta.

Lag och grupper i Ishockey VM 2019

Lagen som spelar i grupp A är USA, Kanada, Finland, Tyskland, Slovakien, Danmark, Frankrike och Storbritannien. De spelar sina matcher i Steel Arena i Košice, som tar en publik på 8 343 personer.

Lagen som spelar i grupp B är Sverige, Ryssland, Tjeckien, Schweiz, Norge, Lettland, Österrike och Italien. De spelar sina matcher i Ondrej Nepela Arena i Bratislava, med plats för 10 050 åskådare.

Du kan följa den aktuella ställningen på vår sida med VM-tabellerna. Det är endast de fyra bästa lagen ur vardera grupp som går vidare till slutspelet.

Sveriges matcher i Hockey VM 2019

Här listar vi alla Sveriges matcher under turneringens gruppspel. Samtliga matcher spelas på Ondrej Nepela Arena i Bratislava.

Fredag 10 maj 2019 kl. 20:15, Tjeckien-Sverige

Söndag 12 maj 2019 kl.16:15, Italien-Sverige

Måndag 13 maj kl. 20:15, Norge-Sverige

Torsdag 16 maj 2019 kl. 16:15, Sverige-Österrike

Lördag 18 maj 2019 kl. 20:15, Sverige-Schweiz

Måndag 20 maj 2019 kl. 16:15, Sverige-Lettland

Tisdag 21 maj 2019 kl. 20:15, Sverige-Ryssland

Se hockey-VM på TV

Det är SVT som sänder hockey-VM 2019 i Slovakien och under fliken TV tablå Hockey VM hittar du information om vilka TV-kanaler som visar samtliga matcher och hur du även kan se dem online. Senast som SVT sända VM var 1987 och nu är sändningarna efter över 30 år tillbaka. Dessutom kommer Viasats streamingtjänst Viaplay sända samtlig matcher över nätet.

Diskutera gärna hockey-VM

I kommentarsfältet nedan kan du vara med och diskutera hockey-VM. Vi uppskattar att du håller en god ton och hjälp gärna till att svara på frågor från våra medlemmar. Nu jobbar vi in VM-finalen tillsammans!

Landskoder

AUT = Österrike
CAN = Kanada
CZE = Tjeckien
DEN = Danmark
FIN = Finland
FRA = Frankrike
GBR = Storbritannien
GER = Tyskland
ITA = Italien
LAT = Lettland
NOR = Norge
RUS = Ryssland
SUI = Schweiz
SVK = Slovakien
SWE = Sverige
USA = USA