Här kommer vi att presentera all information om slutspelet i U18 VM 2020. Åtta av de tio startande lagen i turneringen tar sig hit genom att placera sig tillräckligt bra i gruppspelet. Mötena här blir betydligt mer allvarliga, då alla går in stenhårt för vinst som enda alternativet. I slutspelet börjar man med kvartsfinaler, som följs av semifinaler varifrån segrarna tar sig till den stora finalen. Slutspelet börjar den 23 april och avslutas den 26 april 2020.

U18 VM 2018 Slutspelsträd

Slutspelsträdet kommer att läggas på plats när det är klart.

Här följer spelschemat för matcherna som kommer att spelas under slutspelet. Vilka lag som deltar i de olika matcherna står klart i och med att gruppspelet är över.

Datum Tid Match
Lördag 25 april Semifinal 1
Lördag 25 april Semifinal 2
Söndag 26 april Bronsmatch
Söndag 26 april Final

Två av kvartsfinalerna kommer att spelas i Ann Arbor, samtidigt som de två andra matcherna avgörs i Plymouth. Båda semifinalerna och medaljmatcherna tar sedan plats i Plymouth.

Slutspelet U18 VM 2020

När vi vet vilka åtta lag som tar sig till slutspelet kommer vi att uppdatera sidan med informationen i spelschemat ovan, samt lägga till ett slutspelsträd där du kan följa lagens väg till finalen. Hur lagen kommer att placeras i trädet avgörs när slutspelet börjar. för det mesta placerar man de två lagen som vinner sina grupper i varsin del av trädet. Detta gör att lagen inte kan möta varandra förrän i en eventuell medaljmatch.

Vilka lag möter varandra i U-18 slutspelet?

Precis som i många andra hockeyturneringar så är det lagens placeringar i gruppspelet som avgör vilket motstånd som sedan väntar i slutspelets inledande skede. Laget som placerar sig högst upp i grupp A får möta laget som kommer fyra i grupp B, samtidigt som vinnaren av grupp B får möta det fjärde laget i grupp A. Lagen som i sin tur kommer tvåa i sina grupper får möta det tredjeplacerade laget i den andra gruppen, vilket gör att alla alg får möta på ett lag som man tine spelat mot tidigare. Längre fram i tävlingen finns det dock en chans för lag som spelade i samma grupp att mötas på nytt.

Arenorna i slutspelet

Båda arenorna som använts under gruppspelet kommer även att nyttjas under slutspelet. De lag som kommer etta och tvåa i sina grupper får stanna kvar i de arenor som de spelat sina gruppspelsmatcher i för att spela sina kvartsfinaler, samtidigt som grupptreorna och fyrorna får resa till den andra värdstaden.