HĂ€r kommer vi att presentera all information om slutspelet i U18 VM 2021. Åtta av de tio startande lagen i turneringen tar sig hit genom att placera sig tillrĂ€ckligt bra i gruppspelet. Mötena hĂ€r blir betydligt mer allvarliga, dĂ„ alla gĂ„r in stenhĂ„rt för vinst som enda alternativet. I slutspelet börjar man med kvartsfinaler, som följs av semifinaler varifrĂ„n segrarna tar sig till den stora finalen. Slutspelet börjar den 3 maj och avslutas den 6 maj 2021.

Slutspelet U18 VM 2021

HÀr följer spelschemat för matcherna som kommer att spelas under slutspelet. Vilka lag som deltar i de olika matcherna stÄr klart i och med att gruppspelet Àr över.

NÀr vi uppdaterar spelschemat kommer vi Àven lÀgga upp ett slutspelstrÀd dÀr man kan se vilka lag som möter varandra under slutspelets gÄng.

Canada U18 - Russia U18
hockeytv.com
Datum Tid Match
MĂ„ndag 3 maj 2021 19:30 Ryssland-Belarus
MĂ„ndag 3 maj 2021 22:00 Kanada-Tjeckien
Tisdag 4 maj 2021 00:30 Finland-Schweiz
Tisdag 4 maj 2021 03:00 Sverige-USA
Onsdag 5 maj 2021 23:00 Kanada-Sverige
Torsdag 6 maj 2021 03:00 Finland-Ryssland
Torsdag 6 maj 2021 23:00 Bronsmatch
Fredag 7 maj 2021 03:00 Final

TvÄ av kvartsfinalerna kommer att spelas i Frisco, samtidigt som de tvÄ andra matcherna avgörs i Plano. BÄda semifinalerna och medaljmatcherna tar sedan plats i Frisco. DÄ Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i Plano kommer de bli tvungna att byta arena nÄgon gÄng under mÀsterskapet. Antingen blir det inför kvartsfinalen eller inför semifinalen, beroende pÄ hur man placerar sig i tabellen efter gruppspelet.

Slutspelet U18 VM 2021

NÀr vi vet vilka Ätta lag som tar sig till slutspelet kommer vi att uppdatera sidan med informationen i spelschemat ovan, samt lÀgga till ett slutspelstrÀd dÀr du kan följa lagens vÀg till finalen. Hur lagen kommer att placeras i trÀdet avgörs nÀr slutspelet börjar. För det mesta placerar man de tvÄ lagen som vinner sina grupper i varsin del av trÀdet. Detta gör att lagen inte kan möta varandra förrÀn i en eventuell medaljmatch.

Precis som i mÄnga andra hockeyturneringar sÄ Àr det lagens placeringar i gruppspelet som avgör vilket motstÄnd som sedan vÀntar i slutspelets inledande skede. Laget som placerar sig högst upp i grupp A fÄr möta laget som kommer fyra i grupp B, samtidigt som vinnaren av grupp B fÄr möta det fjÀrde laget i grupp A. Lagen som i sin tur kommer tvÄa i sina grupper fÄr möta det tredjeplacerade laget i den andra gruppen, vilket gör att alla lag fÄr möta pÄ ett lag som man inte spelat mot tidigare. LÀngre fram i tÀvlingen finns det dock en chans för lag som spelade i samma grupp att mötas pÄ nytt.

Arenorna i slutspelet

BÄda arenorna som anvÀnts under gruppspelet kommer Àven att nyttjas under slutspelet. De lag som kommer etta och tvÄa i sina grupper fÄr stanna kvar i de arenor som de spelat sina gruppspelsmatcher i för att spela sina kvartsfinaler, samtidigt som grupptreorna och fyrorna fÄr resa till den andra vÀrdstaden.