LeoVegas

HĂ€r hittar ni all information om slutspelet i junior hockey VM 2022. Åtta av de 10 deltagande lagen i turneringen tar sig hit efter att gruppspelet Ă€r över, dĂ€r det Ă€r vinst i varje match som gĂ€ller för att hĂ„lla sig kvar. Slutspelet inleds med kvartsfinaler och följs sedan upp med semifinaler och slutligen matcher dĂ€r medaljerna ska delas ut. Slutspelet inleds den 2 januari och avrundas under den 5 januari 2022.

Slutspelet junior hockey VM 2022

HÀr följer spelschemat för matcherna som kommer att spelas under slutspelet. Vilka lag som deltar i de olika matcherna stÄr klart i och med att gruppspelet Àr över.

Datum Tid Match
Sön 2 jan 2022 Kvartsfinal 1
Sön 2 jan 2022 Kvartsfinal 2
Sön 2 jan 2022 Kvartsfinal 3
Sön 2 jan 2022 Kvartsfinal 4
Tis 4 jan 2022 Semifinal 1
Tis 4 jan 2022 Semifinal 2
Ons 5 jan 2022 Bronsmatch
Ons 5 jan 2022 Final

🏆 SĂ„ spelas slutspelet i junior hockey-VM 2022

NÀr det stÄr klart vilka Ätta lag som tar sig till slutspelet placeras lagen in i ett slutspelstrÀd, dÀr du kan följa lagens vÀg till finalen. Hur lagen kommer att placeras pÄ trÀdet bestÀmt nÀr slutspelet börjar, men oftast placerar man de tvÄ gruppvinnarna i varsin Ànde. Detta innebÀr att lagen inte kan komma att mötas förrÀn i en eventuell medaljmatch. För varje vinst tar sig laget ett steg vidare i turneringen, dÀr semifinalerna och efterkommande matcher kan ge möten mellan lag som redan spelat mot varandra i turneringen. Att just detta sker Àr inte alltför ovanligt och brukar ofta bjuda pÄ en stark revanschvilja hos laget som förlorade det tidigare mötet.

🏒 Vilka lag gĂ„r vidare till slutspelet?

🏟 Var spelas slutspelsmatcherna?

đŸ€·đŸŒ Hur funkar slutspelet?

Kvartsfinaler

Semifinaler

Medaljmatcher

Annons: ⇱ Snabbare.com - Streama hela hockey-VM hĂ€r ⇠

18+ Är | Regler & villkor gÀller | GÀller nya kunder

đŸ„… Vilka lag möts i JVM-slutspelet?

Trots att det dröjer innan man vet vilka lag som kommer att stÄ pÄ isen i de olika matcherna, finns det redan nu ett spikat upplÀgg för vilka slutspelsklara lag som fÄr mötas i kvartsfinalerna. Det lag som vinner grupp A kommer hÀr fÄ möta laget som hamnar pÄ en fjÀrdeplats i grupp B. TvÄan i grupp A kommer i sin tur fÄ möta trean i grupp B. I de andra kvartsfinalerna deltar i sin tur vinnaren i grupp B tillsammans med fyran i grupp A samt tvÄan i grupp B mot trean i grupp A.

SÄhÀr kommer kvartsfinalerna att spelas:
Vinnaren grupp A-Fyran grupp B
Vinnaren grupp B-Fyran grupp A
TvÄan grupp A-Trean grupp B
TvÄan grupp B-Trean grupp A

Lagen som kommer etta och tvÄa i respektive grupp fÄr hemmaplansfördel i kvartsfinalerna. Detta innebÀr att lagen inte behöver byta stad inför slutspelets inledning, utan fÄr istÀllet spela i den arena som man under gruppspelet gjort sig hemmastadd. DÄ semifinalerna och medaljmatcherna spelas i Edmonton innebÀr det vid JVM 2022 att de tvÄ bÀsta lagen i grupp B inte behöver byta arena alls under turneringens gÄng. Skulle Sverige som spelar i grupp A dÀremot gÄ vidare till slutspel kommer man fÄ byta arena antingen inför kvartsfinalen eller semifinalen, beroende pÄ placering i gruppspelet.

Seedning avgör semifinalernas möten

FrÄn och med VM 2020 inför man nya regler för hur motstÄndet i semifinalerna avgörs. Precis som i herrarnas turnering kommer man nu att seeda lagen utifrÄn sina prestationer i gruppspelet, dÀr placering och ihopsamlade poÀng Àr de punkter som man tittar pÄ. Det lag som dÄ rankas högst fÄr ta sig anlaget som rankas lÀgst i den enda semifinalen, samtidigt som det nÀst högst rankade laget fÄr möta den nÀst lÀgst rankade nationen.

🇾đŸ‡Ș Vilka lag kan Sverige möta i VM-slutspelet?

đŸ„‡ JVM 2022 final

Den stora junior hockey VM finalen avrundar hela turneringen och Àr Àven platsen dÀr det avgörs vilken nation som fÄr Àran att kalla sig för vÀrldsmÀstare. Lagen som tar sig enda hit har först och frÀmst presterat under gruppspelet och sedan slagit ut sina motstÄndare i sÄvÀl kvartsfinalen som semifinalen. Finalen i JVM 2022 kommer att spelas i Edmonton, dÀr ca 19 000 ÄskÄdare kan följa det hissnande mötet pÄ Rogers Place Arena.

⭐ Tidigare finalmöten i junior hockey VM

🇾đŸ‡Ș Sverige i JVM-slutspelet i ishockey