LeoVegas

HĂ€r hittar ni all information om slutspelet i junior hockey VM 2022. Åtta av de 10 deltagande lagen i turneringen tar sig hit efter att gruppspelet Ă€r över, dĂ€r det Ă€r vinst i varje match som gĂ€ller för att hĂ„lla sig kvar. Slutspelet inleds med kvartsfinaler och följs sedan upp med semifinaler och slutligen matcher dĂ€r medaljerna ska delas ut. Slutspelet inleds den 2 januari och avrundas under den 5 januari 2022.

Slutspelet junior hockey VM 2022

HÀr följer spelschemat för matcherna som kommer att spelas under slutspelet. Vilka lag som deltar i de olika matcherna stÄr klart i och med att gruppspelet Àr över.

Datum Tid Match
Sön 2 jan 2022 Kvartsfinal 1
Sön 2 jan 2022 Kvartsfinal 2
Sön 2 jan 2022 Kvartsfinal 3
Sön 2 jan 2022 Kvartsfinal 4
Tis 4 jan 2022 Semifinal 1
Tis 4 jan 2022 Semifinal 2
Ons 5 jan 2022 Bronsmatch
Ons 5 jan 2022 Final

🏆 SĂ„ spelas slutspelet i junior hockey-VM 2022

NÀr det stÄr klart vilka Ätta lag som tar sig till slutspelet placeras lagen in i ett slutspelstrÀd, dÀr du kan följa lagens vÀg till finalen. Hur lagen kommer att placeras pÄ trÀdet bestÀmt nÀr slutspelet börjar, men oftast placerar man de tvÄ gruppvinnarna i varsin Ànde. Detta innebÀr att lagen inte kan komma att mötas förrÀn i en eventuell medaljmatch. För varje vinst tar sig laget ett steg vidare i turneringen, dÀr semifinalerna och efterkommande matcher kan ge möten mellan lag som redan spelat mot varandra i turneringen. Att just detta sker Àr inte alltför ovanligt och brukar ofta bjuda pÄ en stark revanschvilja hos laget som förlorade det tidigare mötet.

🏒 Vilka lag gĂ„r vidare till slutspelet?

Åtta lag kommer att gĂ„ vidare frĂ„n gruppspelet och placera sig i slutspelet. De Ă„tta lagen tilldelas en kvartsfinal, dĂ€r man stĂ€lls mot ett annat motstĂ„nd. Lag 1-4 i Grupp A och lag 1-4 i Grupp B Ă€r de lag som tar sig vidare till gruppspelet. Ettan i Grupp A kommer att stĂ€llas mot fyran i Grupp B, ettan i Grupp B stĂ€lls mot fyran i Grupp A, och sedan tvĂ„orna mot treorna.

🏟 Var spelas slutspelsmatcherna?

Under JVM kommer Ätta slutspelsmatcher att spelas. Fyra kvartsfinaler, tvÄ semifinaler och sedan en bronsmatch och en final. Matcherna kommer att spelas i Edmonton och i Red Deer i Kanada.

đŸ€·đŸŒ Hur funkar slutspelet i JVM?

Kvartsfinaler

Annons: ⇱ Betsson - FĂ„ 100 kr gratisspel med din första insĂ€ttning och Streama Hockey-VM! ⇠

18+ Är | Regler & villkor gÀller | GÀller nya kunder

Hit gĂ„r de Ă„tta bĂ€sta lagen frĂ„n slutspelet. Fyra lag frĂ„n Grupp A och fyra lag frĂ„n Grupp B formar de fyra kvartsfinalerna. Ettan frĂ„n den ena gruppen möter fyran frĂ„n den andra, grupptvĂ„orna stĂ€lls mot grupptreorna. DĂ€rför Ă€r gruppspelet viktigt för att avgöra placeringarna till kvartsfinalerna, för att fĂ„ en “enklare” motstĂ„ndare. Kvartsfinalerna kommer att spelas den 2 januari.

  • Söndag 2 januari kl. TBA Kvartsfinal 1
  • Söndag 2 januari kl. TBA Kvartsfinal 2
  • Söndag 2 januari kl. TBA Kvartsfinal 3
  • Söndag 2 januari kl. TBA Kvartsfinal 4

Semifinaler

I semifinalerna kommer de fyra vinnarna frÄn kvartsfinalerna att stÀllas mot varandra. Semifinalerna spelas utifrÄn en rankinglista ocksÄ, vilket innebÀr att man inte pÄ förhand vet vilka som kommer mötas. Det bÀst rankade laget frÄn gruppspelet som Àr vidare till semifinal stÀlls mot det sÀmst rankade, och sÄ vidare. Semifinalerna i JVM 2022 spelas den 4 januari.

  • Tisdag 4 januari kl. TBA Semifinal 1
  • Tisdag 4 januari kl. TBA Semifinal 2

Medaljmatcher

Det spelas tvÄ medaljmatcher i Junior-VM. Den ena Àr bronsmatchen, som alltid spelas först av medaljmatcherna. Sedan följer den stora finalen, dÀr det bÀsta laget i vÀrlden ska utses för denna sÀsong. Medaljmatcherna spelas dagen efter semifinalerna, alltsÄ den 5 januari.

  • Onsdag 5 januari kl. TBA Bronsmatch
  • Onsdag 5 januari kl. TBA Final

đŸ„… Vilka lag möts i JVM-slutspelet?

Trots att det dröjer innan man vet vilka lag som kommer att stÄ pÄ isen i de olika matcherna, finns det redan nu ett spikat upplÀgg för vilka slutspelsklara lag som fÄr mötas i kvartsfinalerna. Det lag som vinner grupp A kommer hÀr fÄ möta laget som hamnar pÄ en fjÀrdeplats i grupp B. TvÄan i grupp A kommer i sin tur fÄ möta trean i grupp B. I de andra kvartsfinalerna deltar i sin tur vinnaren i grupp B tillsammans med fyran i grupp A samt tvÄan i grupp B mot trean i grupp A.

SÄhÀr kommer kvartsfinalerna att spelas:
Vinnaren grupp A-Fyran grupp B
Vinnaren grupp B-Fyran grupp A
TvÄan grupp A-Trean grupp B
TvÄan grupp B-Trean grupp A

Lagen som kommer etta och tvÄa i respektive grupp fÄr hemmaplansfördel i kvartsfinalerna. Detta innebÀr att lagen inte behöver byta stad inför slutspelets inledning, utan fÄr istÀllet spela i den arena som man under gruppspelet gjort sig hemmastadd. DÄ semifinalerna och medaljmatcherna spelas i Edmonton innebÀr det vid JVM 2022 att de tvÄ bÀsta lagen i grupp B inte behöver byta arena alls under turneringens gÄng. Skulle Sverige som spelar i grupp A dÀremot gÄ vidare till slutspel kommer man fÄ byta arena antingen inför kvartsfinalen eller semifinalen, beroende pÄ placering i gruppspelet.

Seedning avgör semifinalernas möten

FrÄn och med VM 2020 inför man nya regler för hur motstÄndet i semifinalerna avgörs. Precis som i herrarnas turnering kommer man nu att seeda lagen utifrÄn sina prestationer i gruppspelet, dÀr placering och ihopsamlade poÀng Àr de punkter som man tittar pÄ. Det lag som dÄ rankas högst fÄr ta sig anlaget som rankas lÀgst i den enda semifinalen, samtidigt som det nÀst högst rankade laget fÄr möta den nÀst lÀgst rankade nationen.

🇾đŸ‡Ș Vilka lag kan Sverige möta i VM-slutspelet?

I och med att Sverige tillhör Grupp A under JVM 2021/22 sĂ„ kommer man inte kunna stĂ€llas mot Slovakien, Schweiz, USA eller Ryssland i just kvartsfinalspelet. I kvartsfinal kan Juniorkronorna stĂ€llas mot Kanada, Finland, Tyskland, Tjeckien eller Österrike.

I semifinalspelet sÄ kan Sverige dock fÄ en motstÄndare som man redan stött pÄ i gruppspelet. Om Sverige nÄr semifinal sÄ kommer seedningssystemet avgöra vilka Juniorkronorna stÀlls mot, och Àven för övriga lag. Seedningssystemet i semifinalen kan du lÀsa om ovan.

đŸ„‡ JVM 2022 final

Den stora junior hockey VM finalen avrundar hela turneringen och Àr Àven platsen dÀr det avgörs vilken nation som fÄr Àran att kalla sig för vÀrldsmÀstare. Lagen som tar sig enda hit har först och frÀmst presterat under gruppspelet och sedan slagit ut sina motstÄndare i sÄvÀl kvartsfinalen som semifinalen. Finalen i JVM 2022 kommer att spelas i Edmonton, dÀr ca 19 000 ÄskÄdare kan följa det hissnande mötet pÄ Rogers Place Arena.

🏆 Vilka vann Junior VM 2021?

USA kröntes för femte gÄngen till mÀstare efter att ha besegrat rivalerna Kanada i finalen.

🇾đŸ‡Ș Hur mĂ„nga gĂ„nger har Sverige vunnit JVM?

Under Ären har Juniorkronorna tagit hem tvÄ guldmedaljer i JVM. Dessa segrar kom 1981 och 2012.

🏒 Vilka kan Sverige stĂ€llas mot i kvartsfinalen?

Om Juniorkronorna avancerar till slutspelet under JVM 2022 fÄr de i kvartsfinalen möta ett lag frÄn grupp B. HÀr finns bland annat Finland, Kanada och Tjeckien som potentiella motstÄndare.

⭐ Tidigare finalmöten i junior hockey VM

🇾đŸ‡Ș Sverige i JVM-slutspelet i ishockey

2000: Kvartsfinalförlust mot USA
2001: FjÀrdeplats
2002: Kvartsfinalförlust mot Kanada
2003: Utslagna i gruppspelet
2004: Utslagna i gruppspelet
2005: Kvartsfinalförlust mot USA
2006: Kvartsfinalförlust mot Finland
2007: FjÀrdeplats
2008: Silvermedalj efter finalförlust mot Kanada
2009: Silvermedalj efter finalförlust mot Kanada
2010: Bronsmedalj efter seger mot Schweiz i bronsmatchen
2011: FjÀrdeplats
2012: Guldmedalj efter seger mot Ryssland i finalen
2013: Silvermedalj efter finalförlust mot USA
2014: Silvermedalj efter finalförlust mot Finland
2015: FjÀrdeplats
2016: FjÀrdeplats
2017: FjÀrdeplats
2018: Silvermedalj efter finalförlust mot Kanada
2019: Kvartsfinalförlust mot Schweiz
2020: Bronsmedalj efter seger mot Finland i bronsmatchen
2021: Kvartsfinalförlust mot Finland