Betsson

HÀr kommer du att hitta all information om slutspelet i damernas VM-turnering i ishockey 2021. NÀr turneringen drar igÄng kommer vi att presentera ett slutspelstrÀd som tydligt visar vilka lag som kommer att möta varandra i de olika omgÄngarna, samt hur lagen avancerar fram till den stora finalen. De första matcherna i slutspelet kommer att spelas den 28 augusti och avrundas med finalen som hÄlls den 31 augusti 2021.

Slutspelet Dam VM 2021

HÀr följer spelschemat för matcherna som kommer att spelas under slutspelet. Vilka lag som deltar i de olika matcherna stÄr klart i och med att gruppspelet Àr över. För oss i Sverige spelas mÄnga av matcherna under nattetid, vilket gör att datumen för vissa möten kan skilja sig Ät jÀmfört med det officiella schemat.

Datum Tid Match
Lördag 28 augusti 2021 18:00 Kvartsfinal 1
Lördag 28 augusti 2021 21:30 Kvartsfinal 2
Söndag 29 augusti 2021 01:00 Kvartsfinal 3
Söndag 29 augusti 2021 14:30 Kvartsfinal 4
MĂ„ndag 30 augusti 2021 21:00 Semifinal 1
Tisdag 31 augusti 2021 01:00 Semifinal 2
Tisdag 31 augusti 2021 21:30 Bronsmatch
Onsdag 1 september 2021 01:30 Final

🏆 SĂ„ spelas slutspelet i dam hockey-VM 2021

🏒 Vilka lag gĂ„r vidare till slutspelet?

DÄ turneringen sedan 2019 spelas med 10 lag istÀllet för 8 sÄ kommer slutspelets upplÀgg att förÀndras. Tidigare sÄ gick de tvÄ bÀsta lagen i grupp A direkt till semifinal, medans de andra lagen i gruppen fick göra upp mot de tvÄ bÀsta lagen ifrÄn grupp B i kvartsfinalerna. Nu gÄr istÀllet samtliga lag frÄn grupp A till slutspel, tillsammans med de tre bÀsta lagen ur grupp B. De fyra lagen som segrar hÀr tar sig sedan vidare till semifinal dÀr finalen kan nÄs genom en seger.

🏟 Var spelas slutspelsmatcherna?

Precis som under gruppspelet kommer alla matcher att spelas pÄ WinSport Arena i Calgary.

đŸ€·đŸŒ Hur funkar slutspelet?

Kvartsfinaler

Till kvartsfinalerna kommer Ätta lag att avancera. De fem lag som tillhör Grupp A Àr redan direktkvalificerade, men de spelar gruppspel om placeringen i sin grupp för att nÄ enklast möjliga motstÄndare frÄn Grupp B.
Tre lag frÄn Grupp B tar sig vidare och Àr dömda till att möta nÄgot lag frÄn Grupp A.

Annons: ⇱ Betsson - FĂ„ 100 kr gratisspel med din första insĂ€ttning och Streama Hockey-VM! ⇠

18+ Är | Regler & villkor gÀller | GÀller nya kunder

Semifinaler

HÀr kommer de fyra vinnarna frÄn kvartsfinalerna att stÀllas mot varandra. Oftast sÄ hamnar lagen pÄ olika sidor av slutspelstrÀdet, dÀr de bÀst rankade lagen frÄn gruppspelet inte kan mötas i en semifinal.

Medaljmatcher

De fyra lag som blev klara för semifinal Àr ocksÄ de fyra lag som kommer att spela om medaljerna. De tvÄ vinnarna frÄn vardera semifinal hamnar i den stora finalen och spelar om guldet och silvret. Förlorarna frÄn de bÄda semifinalerna fÄr i sin tur tÀvla om att ta hem bronsmedaljen i VM.

đŸ„… Vilka lag möts i VM-slutspelet?

Vilka lag som stÀlls mot varandra i slutspelet beror pÄ lagens placeringar i gruppspelet, dÀr en hög placering innebÀr att man fÄr möta ett lag som placerat sig sÀmre Àn en sjÀlv. Det fÀrdiga upplÀgget för slutspelet Àr följande: A1-B3, A3-B1, A4-A5 samt A2-B2. Detta innebÀr att de tvÄ lÀgst placerade lagen i grupp A möter varandra pÄ nytt redan i kvartsfinalen.

SÄhÀr kommer kvartsfinalerna att spelas:
Vinnaren grupp A-Trean grupp B
TvÄan grupp A-TvÄa grupp B
Trean grupp A-Vinnaren grupp B
Fyran grupp A-Femman grupp A

Seedning avgör semifinalernas möten

Vilka som möts i semifinalerna frÄn respektive kvartsfinaler Àr inte klart Ànnu. Det man vet Àr att rankingen frÄn gruppspelet avgör vilka som möts i semifinal. Den bÀst rankade semifinalisten frÄn gruppspelet kommer att stÀllas mot den lÀgst rankade semifinalisten. Samtidigt som den nÀst bÀst rankade semifinalisten kommer att stÀllas mot den tredje bÀst rankade. Rankingen utgÄr dÄ alltsÄ frÄn hur det gÄtt i gruppspelet. Om vi utgÄr frÄn att fyra lag frÄn Grupp A ocksÄ gÄr till semifinal (som det brukar se ut), sÄ fÄr 1:an frÄn Grupp A möta 4:an i Grupp A och 2:an stÀlls mot 3:an.

đŸ„‡ Dam VM 2021 final

Finalen i damernas VM 2021 kommer att spelas i WinSport Arena i den kanadensiska storstaden Calgary. Matchen spelas natten till onsdagen den 1 september för oss svenskar. NedslÀpp 01:30 för den hockeyintresserade. Lokal tid sÄ startar matchen 17:30.

🏆 Vilka vann damernas Hockey VM 2019?

USA Àr regerande mÀstare efter att ha besegrat Finland pÄ straffar i finalen. 2020 stÀlldes turneringen in pÄ grund av coronaviruset.

🇾đŸ‡Ș Har Sveriges damer vunnit Hockey VM?

Sverige har inte lyckats ta nÄgot guld i damernas vÀrldsmÀsterskap i ishockey. Som bÀst har man tagit hem ett brons, vilket man gjorde 2005 och 2007.

⭐ Tidigare finalmöten i dam hockey VM

Ett av de mest uppmÀrksammade finalmötena i hockeyns historia var under VM 2019 nÀr Finlands damer höll pÄ att göra det omöjliga och ta hem VM-guldet för första gÄngen för ett land som inte Àr USA eller Kanada. Finland avgjorde matchen till 2-1 i förlÀngningen och jublet i den finska hemmaarenan visste inga grÀnser. Efter tio minuters videogranskning dömdes dock mÄlet bort, dÄ till mÄngas förvÄning. USA vann till slut matchen pÄ straffar och Finland fick aldrig fira landets första guld pÄ damsidan. Nedan listar vi samtliga finalmöten under 2010-talet.

2019:

USA – Finland 2-1 e.str

2017:

USA – Kanada e.förl

2016:

USA – Kanada 1-0 e.förl

2015: 

USA – Kanada 7-5

2013:

USA – Kanada 3-2

2012:

Kanada – USA 5-4 e.förl

2011:

USA – Kanada 3-2 e.förl