LeoVegas

USA är klara för semifinal i VM efter att man besegrade Slovakien med 6-1 i sin kvartsfinal. Segern innebär att man blir första land att ta sig till semifinal i turneringen.

Under torsdagseftermiddagen spelades de två första kvartsfinalerna i VM 2021. En av förhandsfavoriterna, USA, besegrade Slovakien i sin kvartsfinal och är nu klara för semifinal.

Amerikanerna tog ledningen tidigt i matchen och öste på i den första perioden. Till första periodpaus hade USA en 3-0 ledning efter att bland annat den nya lagkaptenen Brian Boyle gett amerikanerna ledningen. I den andra perioden reducerade Slovakien genom den tidigare Leksandsspelaren Peter Cehlarik, men närmare än så kom aldrig slovakerna.

Istället fortsatte USA att trumma på och man kunde utöka sin ledning ett par gånger och till slut knipa segern och semifinalplatsen. Slutresultatet skrevs till slut till 6-1 i USA:s favör.

USA blir nu alltså första lag att avancera till semifinal i VM efter krossen. Semifinalerna spelas på lördag. För Slovakiens del är nu VM över.