ComeOn

Tomas Montén har släppt truppen till JVM i Kanada 2021/22. Där finns inte en av toppbackarna William Wallinder med, trots sin succé i Rögle till vardags.

Under onsdagen så presenterades truppen som ska representera Juniorkronorna i slutet på december och i början på januari. När förbundskaptenen Tomas Montén presenterade sin trupp till JVM så fanns några stjärnor inte med i truppen. Lucas Raymond gör succé i NHL och är inte tillgänglig för mästerskapet medan man har hoppet kvar om Alexander Holtz. Innan den 15 december ska truppen slås fast, och Montén har förhoppningarna att Holtz kan komma till spel till JVM.

En annan spelare som saknas i truppen är den lovande backen William Wallinder. Den storväxte backen anses vara en av de större backtalangerna födda 2002 och spelar regelbundet i topplaget Rögle i SHL, där han stått för tio poäng på 21 matcher.

Men när JVM-truppen presenterades så fanns alltså inte Wallinder med i truppen, trots att han i mångas bok var given på förhand. På en digital pressträff så förklarar Tomas Montén varför.

– William är en otroligt duktig spelare och har haft en otrolig höst i Rögle där han tagit stora kliv. Vi känner att när vi formerar våra lag som vi alltid gör, så är det viktigt att vi har alla delar av kakan. Att vi kan ha alla roller för spelet och då tycker vi att de här åtta är mest lämpade för uppgiften, säger förbundskaptenen till VMhockey.se.

Annons: ⇢ Betsafe - Bonus upp till 1 500 kr + 100 freespins!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

William Wallinder lämnade MoDo för Rögle inför den här säsongen. I 2020 års NHL-draft så tingades Wallinder av Detroit Red Wings som nummer 32 totalt, där han spås en fin framtid.

De åtta uttagna backarna till Sveriges JVM-trupp är Emil Andrae, Simon Edvinsson, Anton Olsson, Leo Lööf, Joel Nyström, Måns Forsfjäll, Victor Sjöholm och Helge Grans.


Sverige - Lettland