Betsson

Tyskland är klara för semifinal i VM efter att man besegrat Schweiz med 3-2 efter att Marcel Noebels avgjort på straffar efter en riktig delikatess. 

Under torsdagseftermiddagen möttes två av VM:s skrällnationer i Schweiz och Tyskland i kvartsfinal. Schweizarna var favoriter på förhand och man skulle börja matchen bra.

Schweiz tog ledningen med 1-0 i slutet på den första perioden och utökade sedan till 2-0 i den andra. Tyskland skulle dock komma att reducera genom den tidigare NHL-spelaren Tom Kuhnackl.

Reduceringen gjorde så att matchen tajtade till sig rejält och det gav Tyskland möjligheten till att pressa Schweiz i den tredje och sista perioden. Men det skulle dröja tills kvitteringen kom. Med 43 sekunder kvar av matchen kvitterade Tyskland till 2-2 och matchen gick till förlängning.

Förlängningen bestod av tio minuters spel i tre mot tre men inte heller där kunde något mål skilja lagen åt och matchen fortsatte till straffar.

I straffläggningen var det fem straffar var i inledningen för att avgöra matchen. Båda lagen missade sina två inledande straffar men satte sina tredje straffar där NHL-stjärnorna Timo Meier (Schweiz) och Dominik Kahun (Tyskland) klev fram för respektive land.

Inför den femte straffomgången stod det 1-1 i straffläggningen. Gregory Hofmann missade för Schweiz och det var dags för Marcel Noebels att avgöra matchen. Tysken åkta fram mot Genoni i det schweiziska målet och drog till med en “Foppa-straff” för att sätta det avgörande målet.

Straffdelikatessen avgjorde matchen och Tyskland går vidare till semifinal i VM och Schweiz får lämna Riga och åka hem. Semifinalen spelas på lördag.