LeoVegas

USA är vinnare av Junior-VM efter att man slog Kanada i finalen med 2-0. Amerikanerna tog därmed sitt femte JVM-guld någonsin.

Under natten till onsdag spelades den stora JVM-finalen i Rogers Place i Edmonton, Kanada. På förhand sågs värdnationen Kanada som de stora favoriterna efter att man på ett hänsynslöst sätt gått obesegrat genom mästerskapet, hittills. Bland annat genom att vinna mot Ryssland i semifinal med 5-0.

USA å sin sida spelade en betydligt jämnare semifinal mot Finland, där ett avgörande i slutminuterna krävdes för avancemang till final.

Guld till USA

Trots favoritskapet på förhand och ett taggat Kanada, var det till slut USA som drog det längsta strået i finalen och tog därmed hem guldmedaljen.

I mitten på den första perioden av matchen tog amerikanerna ledningen med 1-0 genom Alex Turcotte, assisterad av Trevor Zegras och Drew Helleson.

Ledningen höll sig in till den andra perioden, där amerikanerna fick en ruggig drömstart. Redan i det första bytet på perioden utökade USA ledningen till 2-0 genom poängkungen Trevor Zegras.

Den tredje och sista perioden, framför allt de sista tio minuterna, blev en pärs för båda lagen. Kanada pressade på för en reducering medan USA kämpade stenhårt för att behålla ledningen, med en storspelande Spencer Knight i mål.

Men Kanada kom aldrig närmare USA. Istället för en på förhand förmodad kanadensisk seger vann USA finalen och kan titulera sig Juniorvärldsmästare 2021.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

JVM-guldet till USA innebär landets femte i dessa sammanhang. Kanada tar i och med förlusten sitt tionde silver genom tiderna.

Målen:

USA – Kanada 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

1-0 Alex Turcotte (Trevor Zegras, Drew Helleson)
2-0 Trevor Zegras (Arthur Kaliyev)

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad