Silverplaceringar för damerna och juniorerna

Under helgen som passerade spelades hockeyturneringar där såväl våra svenska juniorer som damer deltog. Här på hemmaplan bjöd juniorerna in Finland, Ryssland och Tjeckien till möten i Örnsköldsvik, samtidigt som damerna reste till Tjeckien för att möta såväl hemmanationens som Ryssland och Finlands damer.

Damkronorna inledde turneringen med en förlust mot Finland, som slutade 2-1 på övertid. Dagen därpå tog man sig an Ryssland, som var för tuffa för att besegra. Detta möte slutade 4-0 till det ryska landslaget. Den avslutande matchen mot Tjeckien gav dock utdelning i form av tre friska poäng efter en 4-2 seger. Sverige tog i den första perioden ledningen i matchen, men i den andra kom motståndarna ifatt. Ett avslutande mål av Ebba Berglund i den 43:e minuten kunde dock avgöra matchen. Med sina fyra poäng placerade sig laget som tvåa i turneringen efter Finland med tre raka segrar. Poängen som lagen fick ihop tar de även med sig till EHT-tabellen som följer laget under säsongen.

Även för juniorerna blev det spridda skurar när det kom till resultaten i helgens matcher. Fredagens match mor Ryssland gick hela vägen till straffar där man slutligen fick se sig besegrade. Dagen därpå kunde man få revansch när man vann över Finland med 3-0. Helgen avrundades sedan med en ytterligare seger mot Tjeckien, där man genom fyra svenska mål i den sista perioden kunde vända mötet från 1-2 till 5-2. Dessa resultat gav även juniorerna en andraplacering i sin turnering.

Sofie Hansson

Av |2018-11-08T11:48:20+00:0027 augusti, 2018|Damkronorna, Juniorkronorna, Sofie Hansson|0 Kommentarer

Skriv en kommentar