Under helgen som passerade spelades hockeyturneringar där såväl våra svenska juniorer som damer deltog. Här på hemmaplan bjöd juniorerna in Finland, Ryssland och Tjeckien till möten i Örnsköldsvik, samtidigt som damerna reste till Tjeckien för att möta såväl hemmanationens som Ryssland och Finlands damer.

Damkronorna inledde turneringen med en förlust mot Finland, som slutade 2-1 på övertid. Dagen därpå tog man sig an Ryssland, som var för tuffa för att besegra. Detta möte slutade 4-0 till det ryska landslaget. Den avslutande matchen mot Tjeckien gav dock utdelning i form av tre friska poäng efter en 4-2 seger. Sverige tog i den första perioden ledningen i matchen, men i den andra kom motståndarna ifatt. Ett avslutande mål av Ebba Berglund i den 43:e minuten kunde dock avgöra matchen. Med sina fyra poäng placerade sig laget som tvåa i turneringen efter Finland med tre raka segrar. Poängen som lagen fick ihop tar de även med sig till EHT-tabellen som följer laget under säsongen.

Även för juniorerna blev det spridda skurar när det kom till resultaten i helgens matcher. Fredagens match mor Ryssland gick hela vägen till straffar där man slutligen fick se sig besegrade. Dagen därpå kunde man få revansch när man vann över Finland med 3-0. Helgen avrundades sedan med en ytterligare seger mot Tjeckien, där man genom fyra svenska mål i den sista perioden kunde vända mötet från 1-2 till 5-2. Dessa resultat gav även juniorerna en andraplacering i sin turnering.

Sofie Hansson