Det blev en svensk seger i gårdagens match mot det danska landslaget. Jämfört med förra veckans möten med Norge bjöd de rödvita på ett mycket spännande motstånd, men trots detta var Tre Kronor de självklara segrarna.

Dennis Rasmussen inledde målskyttet i mitten av den första perioden och det dröjde ända in i den andra perioden innan Morten Poulsen kunde kvittera. Dock blev lyckan inte lång, då Jesper Boqvist kunde återta ledningen för Sverige innan periodens slut. Med knappa tio minuter kvar av mötet kunde SHL:s nyförvärv Matias Lassen utjämna ställningen och pulsen hos spelarna och publiken höjdes något. Men när Jonathan Andersson fick läge i powerplay kunde de regerande världsmästarna säkra en ny seger mot Danmark. Som vi tidigare nämnt har det danska landslaget aldrig lyckats besegra Sverige eller ens tagit en match till förlängning. Skotten för mötet blev 18-23 till svensk favör

Redan idag sker returmötet mellan lagen och Sverige har här chansen att dra iväg ordentligt i Nordic Cup-tabellen. För tillfället står Sverige på nio poäng efter tre spelade matcher och Finland med två möten på isen ligger hack i häl med sex poäng. Laget kommer att möta Norge idag och imorgon, där dubbla segrar kan göra att lagen drar iväg ordentligt i tabellen inför de interna mötena i nästa vecka.

Torsdagens match mot Danmark startar klockan 15:00 och går att se i C More:s kanaler.