Damlandslaget U18 tog en imponerande seger mot Finland under natten till fredagen. Trots detta så räckte det inte för att ta en direktplats till semifinal. Nu väntar istället kvartsfinal mot Tjeckien för svensk del.

Sverige har nu avslutat sitt gruppspel borta i Madison, USA. Efter tre matcher så har Sverige två förluster och en seger. Segern kom under natten mot fredagen mot Finland, detta efter en fantastisk upphämtning. Med underläge 3-2 med tre minuter kvar så kom kvitteringen till 3-3 genom Emma Pfeffer. Och med åtta (!) sekunder kvar så kunde Sveriges nummer åtta, supertalangen Jenna Raunio, sätta dit 4-3 vilket räckte till en svensk seger.

Det räckte dock inte hela vägen för en direktplats till semifinal för Sverige som behövde vinna med två mål för att ge sig själva den chansen. Men en stark seger mot ett starkt Finland stärker Sverige inför kvartsfinalen. Under natten mot lördag, 03:00, så väntar Tjeckien i kvartsfinal. Vinnaren där går till semifinal dit USA och Finland redan är klara. Kanada och Slovakien möts i den andra kvartsfinalen.

Sverige – Finland 4-3 (2-1, 0-1, 2-1)

1-0 Ida Karlsson (Tuva Kandell, Jenna Raunio)
1-1 Julia Schalin
2-1 Mira Markström (Tuva Kandell)
2-2 Adalmiina Makkonen
2-3 Pauliina Salonen
3-3 Emma Pfeffer (Ida Karlsson, Tuva Kandell)
4-3 Jenna Raunio (Mira Markström, Nicole Hall)

Kvartsfinalerna i U18-VM

Matcherna är angivna i svensk tid.

Kanada – Slovakien
23:00

Sverige – Tjeckien
03:00