Damkronorna besegrade Norge med 7-4 i veckans första träningslandskamp. Detta efter hattrick från Felizia Wikner-Zienkiewicz som även fastställde slutresultatet.

Under onsdagen så inledde Damkronorna sitt matchande i norska Stavanger när man ställdes mot Norges landslag. Sverige tog ledningen i matchen genom Lina Ljungblom i den första perioden, något som höll sig ända in till första periodpaus.

Den andra perioden blev något mer målrik. Norge kvitterade tidigt och tog dessutom ledningen i matchen efter bara fyra minuter av perioden. Sedan presenterade sig HV71:s vindsnabbe forward Felizia Wikner-Zienkiewicz som satte dit 2-2 för Sverige. Efter att Norge tagit ledningen ännu en gång så var samme Wikner-Zienkiewicz framme igen och satte dit kvitteringen till 3-3. Men 15 sekunder innan andra periodpaus så tog Norge ledningen igen, vilket blev en kalldusch för Damkronorna.

Linnea Johansson kvitterade till 4-4 efter bara 55 sekunder i sista perioden och tog in Sverige i matchen igen. Sedan var det Damkronorna för hela slanten, åtminstone under matchens slutminuter. Med fem minuter kvar satte Brynäs-stjärnan Josefin Bouveng dit 4-5 till svensk favör innan Sofie Lundin utökade ledningen. Felizia Wikner-Zienkiewics bärgade sedan sitt hattrick och matchens slutresultat till 4-7.

Seger till slut för Damkronorna som möter samma motstånd imorgon 16:00 i Stavanger. Bästa poängplockare blev Josefin Bouveng med ett mål och tre assist.