Foto: Bildbyrån

När stora ishockeymästerskap arrangeras i våra grannländer är det många som brukar ta chansen att se de stora stjärnorna på riktigt nära håll. Förutom att U18-VM i år hålls här i Sverige, spelas damernas turnering i finska staden Esbo som ligger drygt 2 mil ifrån landets huvudstad. Att ta sig till Helsingfors är relativt enkelt ifrån Sverige, vilket gör att det finns stora möjligheter att ta sig till mästerskapet. Bland annat kan man resa med såväl båt som flyg.

Sedan en tid tillbaka är biljetterna till evenemanget släppts, som du då kan köpa via finska Ticketmaster. Du kan antingen köpa dagsbiljetter, som ger dig tillgång till alla matcher som spelas under en och samma dag, eller en evenemangsbiljett som låter dig se alla matcher under turneringen. Priserna ligger mellan 10-35 Euro per match, samtidigt som evenemangsbiljetten kostar 150 Euro för vuxna.

Det finska landslaget har stora förhoppningar på framgång i mästerskapet på hemmaplan och många hoppas på att få se laget i finalen. Hittills är USA och Kanada de enda lagen som fått spela en VM-final på damsidan, där lagen alternerat i att ta hem guldet. För Sveriges del har det under åren blivit två bronsmedaljer, vilka togs hem 2005 och 2007.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här