Expekt

Kvartsfinalerna i U18-VM är färdigspelade. Torsdagens kvartsfinaler har fått fram fyra semifinallag. Nedan listar vi spelschemat för semifinalerna i U18-VM 2024.

Det blev fyra bra semifinaler under torsdagen i Esbo och Vanda. Schweiz höll nollan i en och en halv period mot USA innan amerikanerna spräckte målnollan i mitten på andra perioden för att sedan vinna med 4-0. Senare under dagen skrällde Slovakien en aning och besegrade rivalen Tjeckien med 3-2 och Sverige tog sig till VM-semifinal efter sin fina seger mot Finland med 2-1. Sist ut var Kanada mot Lettland där kanadensarna gjorde historien kort i och med 4-0-segern.

USA som är bäst rankade semifinallag (flest poäng och bäst målskillnad i gruppspelet) får möta det sämst rankade semifinallaget, i detta fall Slovakien. I den andra semifinalen får Sverige ställas mot Kanada, ett motstånd man stötte på i premiären där det blev förlust med 3-6. Johan Roséns landslag får nu försöka ta revansch i en match som sänds i Sveriges Television (åtminstone SVT Play.

Spelschema semifinaler U18-VM 2024

Semifinal 1

USA – Slovakien
13:00

Semifinal 2

Sverige – Kanada
17:00