Expekt

På söndag ska det delas ut medaljer i hockey VM 2024. Hos Viaplay följer du hela den spännande upplösningen och här finner du all information om vilka hålltider som gäller.

Det är redan nu klart att hela den avslutande dagen av världsmästerskapet sänds i TV6. Dessutom kan du följa både bronsmatchen och finalen i Viaplay, där du får ta del av exklusiva analyser och bonusmaterial. Vilka exakta tider som gäller för Viaplay Groups sändningar hänger dock ihop med vilken av medaljmatcherna som det svenska laget kommer att spela.

Klart är att det blir fokus på Tre Kronors match, där det blir ett längre försnack inför denna jämfört med den andra matchen. Lyckas Sverige nå VM-final drar sändningen inför den matchen igång redan över en timme innan nedsläpp. För den tidigare bronsmatchen startar sändningen i detta fall endast 20 minuter innan startsignalen går.

Skulle det istället bli Sverige som får göra upp om bronset inleds sändningen av matchen som börjar klockan 15:20, redan runt 14:30. Här blir det då en summering av Sveriges mästerskap innan mötet drar igång. Finalen får fortfarande stort fokus, men inte fullt lika stort som om Tre Kronor skulle ha stått på isen.

Nedan listar vi alla detaljer och potentiella scenarion för Viaplay Groups sändningar från bronsmatchen och finalen i hockey VM 2024.

Streama hela Hockey VM hos Viaplay

Få tillgång till alla matcher i världsmästerskapet för 299 kr/mån i 12 månader med Viaplay Medium (ord. pris 399 kr/mån).

Du kan även prova Viaplay Film & Serier gratis i 1 vecka, där du kan se matcherna genom att strömma kanalerna TV6 och TV10.

Kanaler och sändningstider för VM-finalen och bronsmatchen

Scenario 1: Sverige spelar final

Bronsmatchen

Nersläpp: 15:20
Spelplats: O2 Arena, Prag
Sändningen startar: 15:00
Kanal: TV6
Streaming: Viaplay

Finalen

Nersläpp: 20:20
Spelplats: O2 Arena, Prag
Sändningen startar: 19:15
Kanal: TV6
Streaming: Viaplay

Scenario 2: Sverige spelar bronsmatch

Bronsmatchen

Nersläpp: 15:20
Spelplats: O2 Arena, Prag
Sändningen startar: 14:30
Kanal: TV6
Streaming: Viaplay

Finalen

Nersläpp: 20:20
Spelplats: O2 Arena, Prag
Sändningen startar: 19:30
Kanal: TV6
Streaming: Viaplay

Uppdaterad 25 maj, 2024