LeoVegas

Juniorkronornas världsmästerskap är över för den här gången. Men redan nu väljer vi att titta framåt och se fram emot nästa års mästerskap i Kanada. Därför har VMhockey.se tagit fram en potentiell trupp för Juniorkronorna till nästa år.

Från detta års trupp, som deltog i JVM i Edmonton, kan åtta spelare delta i nästa års turnering. Dessa är: Jesper Wallstedt, Calle Clang, Emil Andrae, Alexander Holtz, Lucas Raymond, Theodor Niederbach, Oskar Olausson och Zion Nybeck.

Om samtliga kommer till spel nästa år återstår att se. Först och främst ska de hållas friska och skadefria, men vissa spelare kan också uppehållas av sina NHL-klubbar. Inte minst Alexander Holtz och Lucas Raymond, i detta fall, som absolut kan ta en plats i världens bästa hockeyliga till hösten.

Men annars kan Sverige ställa en bra trupp på benen, återigen. Tänk på att truppen nedan är utformad på en personlig tro och inget annat. Detta är endast ett förslag på hur en trupp kan se ut. Truppen består av tre målvakter, åtta backar och 15 forwards.

Så kan Juniorkronornas trupp se ut:

Målvakter:

Jesper Wallstedt, Luleå (2002)
Calle Clang, Rögle (2002)
Viggo Andrén, Frölunda (2003)

Kommentar: 

Sverige får en stark målvaktssida igen. Både Jesper Wallstedt och Calle Clang är två ruggigt bra målvakter på denna nivå, inte minst Wallstedt. Förhoppningsvis går deras utveckling åt rätt håll under året efter ännu fler spelade seniormatcher, vilket bådar gott inför nästa års mästerskap. Viggo Andrén är en potentiell tredjemålvakt tillsammans med Djurgårdens Carl Lindbom möjligtvis. Men det finns även andra alternativ bakom. Men en yngre målvakt född 2003 eller 2004, bör tas med för att se och lära. 

Backar:

Emil Andrae, HV71 (2002)
William Wallinder, MODO (2002)
Helge Grans, Malmö (2002)
Simon Edvinsson, Frölunda (2003)
Anton Olsson, Malmö (2003)
Simon Forsmark, Örebro (2003)
Anton Johannesson, HV71 (2002)
Leo Lööf, Färjestad (2002)

Kommentar: 

Annons: ⇢ Hajper - 1000 kr Riskfritt spel

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

En bra svensk backsida. Trots att endast Emil Andrae tog plats i årets trupp, föll Helge Grans på målsnöret. Även William Wallinder och Simon Edvinsson var med i bruttotruppen och hade utan tvekan kunnat göra bra turneringar redan i år. Backsidan ser spännande ut med, på förhand, bra backar. Anton Olsson bör nämnas som en personlig favorit. Men sedan utöver de första fem backarna, så är det om möjligt lite osäkert. Den svenska ledningen tycker om sina rollspelare och går inte på namnet före prestationen.

Det hade varit härligt att se en Elias Salomonsson här (född 2004), men det beror på vilket spår som ledningen vill gå på. Även Hugo Styf är en bubblare. 

Forwards:

Alexander Holtz, Djurgården (2002)
Lucas Raymond, Frölunda (2002)
Theodor Niederbach, Frölunda (2002)
Oskar Olausson, HV71 (2002)
Zion Nybeck, HV71 (2002)
Fabian Lysell, Luleå (2003)
William Eklund, Djurgården (2002)
Daniel Ljungman, Linköping (2002)
Simon Robertsson, Skellefteå (2003)
Isak Rosén, Leksand (2003)
Daniel Torgersson, Frölunda (2002)
Ludwig Persson, Frölunda (2003)
Victor Stjernborg, Växjö (2003)
Elliot Ekmark, Linköping (2002)
Alexander Ljungkrantz, Brynäs (2002)

Kommentar:

Stark svensk forwardssida, utan tvekan. Detta beror såklart på huruvida storstjärnorna Alexander Holtz och Lucas Raymond kommer till spel eller inte, beroende på vad New Jersey Devils respektive Detroit Red Wings har att säga om deras medverkan. Men om vi får leka med tanken att de spelar, vilket är långt ifrån omöjligt, så har Sverige en väldig spets framåt. Tillsammans med William Eklund (som missade årets turnering på grund av positivt coronatest innan lägret) eller Theodor Niederbach, så har Sverige en fin förstakedja.

Där bakom finns intressanta spelare som Fabian Lysell och Daniel Torgersson. Men också Oskar Olausson som var med redan i år med sparsam speltid, men som stundtals glimrade till och kommer till nästa mästerskap som ett år äldre.

Det blir spännande att se om Zion Nybeck fortsätter i sin roll som spelare i fjärdelinan eller om han flyttas ett hack upp. I övrigt så känns Elliot Ekmark och Alexander Ljungkrantz som två spännande alternativ till att vara riviga och defensivt inriktade i en fjärdekedja, i min bok.


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad