Ryssland möter Kanada i kvartsfinalen

Foto: Bildbyrån

Inför de sista gruppspelsmatcherna stod det klart att Tre Kronor vid förlust skulle ställas mot det kanadensiska laget i slutspels-inledningen. Men efter en 3-1 seger så blev det istället Ryssland som får ta sig an hockeynationen. Här får du allt du behöver veta inför mötet mellan Ryssland och Kanada den 17e maj.

Lagens prestationer i turneringen

Det ryska laget inledde turneringen i full fart och nådde upp till en målskillnad på 20-0 efter tre spelade matcher. Mot Tjeckien åkte laget på sin första förlust i turneringen, vilket följder utav en tuff match mot Schweiz samt en seger mot Slovakien innan man slutligen tappade gruppsegern mot Tre Kronor. Kanada startade i sin tur turneringen med en förlust mot USA, men följde sedan upp det hela med en tvåsiffrig vinst mot Sydkorea. Även Danmark och Norge kunde man besegra med stora siffror. Efter det åkte man på en förlust som Tyskland, innan man avrundade turneringen med två viktiga segrar.

Tidigare möten mellan de två lagen

I höstas gästade Kanada Channel One Cup, där man spelade en match mot det ryska laget. Matchen slutade då 2-0 till det ryska laget som även tog hem turneringen i helhet. I VM-sammanhang spelade man mot varandra så sent som förra året, där lagen gjorde upp i semifinalen. Matchen slutade 4-2 till Kanada, som slutligen föll mot Sverige i den stora finalen.

Ryssland-Kanada TV-tid

Mötet mellan Ryssland och Kanada spelas på torsdag den 17 maj klockan 16:15 på Royal Arena i Köpenhamn. För den som vill följa matchen kommer den att visas i TV3 samt Viaplay.

Av |2018-05-16T11:52:19+00:0016 maj, 2018|Slutspel, VM 2018|0 Kommentarer

Om författaren:

Redaktör för VMhockey.se och sportälskare. E-post: anders@vmhockey.se

Skriv en kommentar