Här kommer resultaten ifrån alla matcher som spelas under U18 VM 2021 att presenteras. Turneringen spelas under perioden 210416-210426 och då i de två amerikanska städerna Ann Arbor och Plymouth. Varje enskilt möte som sker på isen är otroligt viktigt om laget vill ta sig hela vägen till slutspelet och slutligen en mästerskapstitel. Vi kommer att lägga upp resultaten så nära inpå avslutade matcher som möjligt.

U18 VM 2021 resultat

Laddar...

Matchresultat U18 VM 2021

Sammanlagt är det tio landslag ifrån alla världens hörn som deltar i turnering, som inleds med ett gruppspel där lagen delats in i två grupper med fem lag i vardera. De fyra lag i varje grupp som får med sig flest poäng tar sig efter detta vidare till slutspelet, där det är seger som krävs för att hålla sig kvar i tävlingen. På vår tabell-sida för mästerskapet kan du se hur varje enskild spelad match påverkar ställningen mellan de olika lagen i grupperna. Vi har dessutom en speciell sida för slutspelet, där vi presenterar lagen och de stundande mötena i samband med att vi vet vilka som går vidare hit.

För en vinst belönas lagen med tre poäng, samtidigt som man vid en förlust blir utan några poäng alls. Skulle matchen sluta oavgjort efter ordinarie 60 minuter fortsätter spelet med en förlängning och eventuellt en straffläggning. Vinnaren här tilldelas då två poäng samtidigt som förloraren får en tröstpoäng med sig.

U18-mästerskapet hålls traditionsenligt alltid i april månad och blir på så sätt en mycket bra uppvärmning av hockeypubliken inför det stundande seniormästerskapet i maj. Speciellt i år, då Sverige är regerande mästare efter att ha tagit hem hela mästerskapet på hemmaplan. Turneringen hamnar tyvärr ofta lite i skymundan bakom de större turneringarna, men samtidigt är det här man ska titta om man vill vara ute i god tid med att upptäcka morgondagens stjärnspelare.