Här kommer resultaten ifrån samtliga spelade matcher under JVM 2020 att presenteras. Mästerskapet spelas under perioden 191226-200105 och kommer att spelas i de två tjeckiska städerna Ostrava och Třinec. Alla matcher som lagen spelar är otroligt viktiga, då de är en möjlighet till att få med sig poäng i tabellen som kan ge ett avancemang till slutspelet. Resultaten kommer att uppdateras här på sidan så nära inpå matchen har avslutats som möjligt.

Junior VM 2020 resultat slutspel

Laddar...

Junior VM 2020 resultat

Laddar...

Matchresultat junior-VM 2020

Totalt deltar tio lag i turneringen som inleds med gruppspel i två grupper med fem lag i vardera. De fyra lag som får med sig flest poäng ifrån varje grupp avancerar till slutspel där varje enskild match handlar om att vinna eller försvinna. På vår undersida med tabeller för turneringen kan du se hur varje spelad match påverkar ställningen mellan de olika lagen. När slutspelet inleds kommer du även kunna följa lagens väg mot guldet via vår slutspels-sida.

I varje JVM-match finns det totalt 3 poäng att hämta hem. En seger innebär att man får med sig tre poäng i tabellen, samtidigt som en förlust inte ger några poäng alls. Skulle matchen vara oavgjord efter ordinarie tid och en förlängning eller straffläggning krävs för att avgöra det hela, får bägge lagen ta del av poängen. Laget som slutligen står som vinnare får då två poäng, medans förloraren får en tröstpoäng.

JVM-turneringen spelas alltid kring årsskiftet och är den stora höjdpunkten på juniorlandslagens säsong. För många av framtidens stora ishockeystjärnor är JVM det första klivet ut på den internationella arenan, där spelarna inte bara får möjligheten att visa upp sig för fansen utan även scouter ifrån ligor som KHL och NHL. Många spelare som placerar sig högt upp i turneringens poängliga, eller tar sitt lag hela vägen till final brukar få erbjudanden att byta såväl klubb som liga till den kommande säsongen. Om man har åldern inne kan en stark JVM-insats även innebära ett kliv upp i seniorlandslaget.