Betsson

Här presenterar vi resultaten ifrån samtliga matcher som spelas under damernas världsmästerskap i ishockey 2021. Turneringen kommer att spelas i Kanada mellan datumen 20-31 augusti och blir den 22:a upplagan av mästerskapet. Matcherna som spelas här är otroligt viktiga för lagets chanser att ta sig hela vägen till en pallplats. Det är nämligen bara de lag som får bäst placeringar i gruppspelet som slutligen går vidare till slutspelet. Våra resultat kommer att uppdateras så nära inpå matcherna som möjligt.

Utöver vanliga matchresultat hittar du här även livescore för alla pågående möten under damernas världsmästerskap i ishockey. På så sätt kan du hålla dig uppdaterad på det som sker i matcherna i realtid även om du inte har möjligheten att titta på dem.

Livescore & Liveresultat för Dam hockey VM 2021

Dam Hockey VM 2021 resultat

Kanada
3 - 2 OT
USA
Kanada
4 - 0
Schweiz
Russian Olympic Committee W
2 - 0
Japan
Finland
3 - 1
Schweiz
Tjeckien
2 - 3
Japan
USA
3 - 0
Finland
Kanada
7 - 0
Tyskland
Finland
1 - 0
Tjeckien
Russian Olympic Committee W
3 - 2
Tyskland
Russian Olympic Committee W
2 - 3 OT
Schweiz
USA
10 - 2
Japan
USA
1 - 5
Kanada
Japan
2 - 1
Tyskland
Tjeckien
2 - 0
Tyskland
Danmark
1 - 5
Ungern
Finland
6 - 0
Schweiz
Schweiz
0 - 5
Kanada
Ungern
1 - 4
Japan
Russian Olympic Committee W
0 - 4
Finland
Japan
0 - 4
Tjeckien
USA
6 - 0
Russian Olympic Committee W
Kanada
5 - 1
Russian Olympic Committee W
Finland
0 - 3
USA
Tyskland
3 - 1
Danmark
Russian Olympic Committee W
3 - 1
Schweiz
Danmark
0 - 1
Japan
Ungern
2 - 4
Tjeckien
Kanada
5 - 3
Finland
Schweiz
0 - 3
USA
Tyskland
3 - 0
Ungern
Tjeckien
6 - 1
Danmark

🔢 Resultat dam hockey VM 2021 – Så fördelas poängen

Här hittar du all information om resultaten i de spelade matcherna under damernas hockey VM 2021. Vi på Vmhockey.se bevakar hela turneringen och uppdaterar alla resultat direkt efter att matcherna är avslutade. Samtliga matchresultat hämtas direkt ifrån IIHF:s hemsida och i vår livescore kan du följa utvecklingen i matcherna i realtid.

När en match är avklarad så påverkar detta självklart den aktuella ställningen i tabellen. Tre viktiga poäng står på spel i samtliga möten och dessa kan fördelas på flera olika sätt. Antingen kan ett lag ta med sig alla poängen, eller så får lagen dela på dem. Om matchen slutar med en vinst åt något håll så är det laget som vinner mötet som får med sig alla poäng. Går mötet istället till förlängning eller straffar så blir båda lagen garanterade minst en poäng vardera, där man sedan gör upp om den sista. Laget som slutligen vinner mötet på övertid eller straffar får totalt två poäng i mötet.

Till skillnad från andra hockeymästerskap är lagen i damernas VM indelade i grupperna på så sätt att de bästa lagen återfinns i grupp A medans resterande lag spelar i grupp B. Samtliga lag i grupp A är dessutom garanterade en plats i slutspelet, samtidigt som lagen i grupp B behöver kämpa lite extra för att ta sig dit. Detta gör att poängen för de lägre seedade lagen är extra viktiga.

🏒 Förlängning och straffläggning under dam VM

I ishockey är det enligt reglerna inte möjligt för en match att sluta oavgjort, utan man måste alltid få fram en vinnare – oavsett om det spelas gruppspel eller slutspel. Detta innebär att det inte är alltför ovanligt att man spelar förlängning eller till och med straffar under ett VM.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

När förlängningen spelas så sker detta i form av en extra period på fem minuter, där lagen spelar med tre utespelare vardera. Här är det första målet vinner som gäller, vilket innebär att perioden kan ta slut innan de fem minuterna har passerat. Under slutspelet skiljer sig förlängningen något, då man istället spelar en period på tio minuter. Skulle förlängningen bli mållös fortsätter man matchen med straffar.

I den stora VM-finalen är det i sin tur 20 minuters spel som gäller i förlängningen. Blir det inga mål i förlängningen spelar man en ny extra period istället för straffläggning, en regel som tillkom för ett par år sedan.

Om mötet går till straffar får lagen skjuta fem straffar vardera, där lagen turas om att göra sina försök. Det lag som sätter flest av sina fem straffar tilldelas seger i mötet. Skulle det inte räcka med fem straffar för att skilja lagen åt får lagen ytterligare ett försök vardera, fram tills att någon har gjort ett mål mer än den andra.

⏰ När spelas damernas Hockey-VM 2021?

Årets upplaga av turneringen skulle ursprungligen ha spelats under våren, men flyttades på grund av pandemin till slutet av sommaren. Nu kommer mästerskapet äga rum mellan 20-31 augusti.

🏟 Var spelas matcherna i Dam-VM 2021?

Samtliga matcher i turneringen kommer att spelas på WinSport Arena i den olympiska parken i Calgary.

🥇 Vilket lag har tagit hem flest VM-guld på damsidan?

Kanada och USA ligger långt fram i täten med 10 respektive 9 guld vardera. De är de enda lagen som lyckats vinna turneringen under åren. Endast vid ett tillfälle, 2019, var det en annan nation som lyckades ta sig till den stora finalen.

📣 Livescore – Följ  dam VM-matcherna hos oss på VMhockey.se

Vi på Vmhockey.se kan stolt presentera liveresultat för samtliga matcher som spelas under damernas världsmästerskap i ishockey. Hos oss kan du följa den aktuella ställningen i alla pågående möten i turneringen på ett och samma ställe. Vi hoppas att detta ska underlätta för dig att hålla dig uppdaterad kring det som sker i mästerskapet där de främsta landslagen på damsidan gör upp om mästartiteln.

Ett liveresultat är en digital tjänst som presenterar den aktuella ställningen i en match, samt hur långt matchen har hunnit spelas. Resultatet uppdateras automatiskt även om du inte själv uppdaterar sidan, vilket gör det till en utmärkt tjänst att ha igång i bakgrunden när du vill ha möjligheten att se vad som händer i matchen.

🇸🇪 Damkronornas matchresultat i tidigare VM

VM 2011 i Schweiz

Sverige – Ryssland 7-1
Slovakien – Sverige 0-3
Sverige – USA 1-9
Finland – Sverige 5-1
Sverige – Schweiz 3-2

VM 2012 i USA

Sverige – Slovakien 5-1
Tyskland – Sverige 1-2 e.förl
Sverige – Schweiz 2-3
Finland – Sverige 2-1
Sverige – Ryssland 2-1

VM 2013 i Kanada

Sverige – Tjeckien 2-3
Tyskland – Sverige 2-3 e.förl
Sverige – Ryssland 0-4
Tjeckien – Sverige 1-2 e.str
Sverige – Tjeckien 4-0

VM 2015 i Sverige

Sverige – Japan 3-4 e.str
Schweiz – Sverige 2-3
Sverige – Tyskland 4-0
Ryssland – Sverige 2-1

VM 2016 i Kanada

Sverige – Tjeckien 3-2
Japan – Sverige 0-2
Sverige – Schweiz 2-1 e.str
Ryssland – Sverige 4-1
Sverige – Tjeckien 4-2

VM 2017 i USA

Sverige – Tyskland 1-3
Schweiz – Sverige 1-2
Sverige – Tjeckien 3-1
Finland – Sverige 4-0
Sverige – Ryssland 3-4 e.str

VM 2019 i Finland

Sverige – Tyskland 1-2 e.str
Tjeckien – Sverige 5-3
Sverige – Frankrike 2-1
Japan – Sverige 3-2
Sverige – Frankrike 3-2