Här presenterar vi resultaten ifrån samtliga matcher som spelas under damernas världsmästerskap i ishockey 2021. Turneringen kommer att spelas i Kanada mellan datumen 6-16 maj och blir den 22:a upplagan av mästerskapet. Matcherna som spelas här är otroligt viktiga för lagets chanser att ta sig hela vägen till en pallplats. Det är nämligen bara de lag som får bäst placeringar i gruppspelet som slutligen går vidare till slutspelet. Våra resultat kommer att uppdateras så nära inpå matcherna som möjligt.

Dam VM 2021 resultat

Matchresultat dam hockey VM 2021

I damernas världsmästerskap deltar numera 10 nationer som inledningsvis spelar mot varandra i ett gruppspel. Här delas lagen in i två grupper om fem där alla möter varandra en gång. Till skillnad från andra hockeymästerskap är lagen indelade i grupperna på så sätt att de bästa lagen återfinns i grupp A medans resterande lag spelar i grupp B. Samtliga lag i grupp A är dessutom sedan tidigare garanterade en plats i slutspelet, samtidigt som lagen i grupp B behöver kämpa lite extra för att ta sig dit.

Damernas världsmästerskap spelas precis som för herrar och juniorer varje år, men med undantaget för de år som de olympiska vinterspelen hålls. Vid de tillfällena är det istället den olympiska turneringen som fungerar som damernas stora mål för säsongen.