Expekt Banner 1000*500 Hockey

Uppdaterad 9 november, 2023

Juniorkronorna besegrade Schweiz med 3-0 i en femnationsturnering i Tjeckien. Rasmus Rudslätt, Axel Sandin-Pellikka och Oskar Pettersson blev svenska målskyttar i segern.

Under torsdagen inledde Juniorkronorna sin sista turnering innan JVM 2024 när man spelade mot Schweiz i Tjeckien. Magnus Hävelids landslag fick en perfekt start på turneringen med en bekväm 3-0-seger mot Schweizarna där målvakten Melker Thelin höll nollan i det svenska laget. Rasmus Rudslätt gav Juniorkronorna ledningen i slutet av andra perioden och i den tredje perioden utökade Axel Sandin-Pellikka till 2-0 i powerplay. Oskar Pettersson slog sedan spiken i kistan i slutminuterna och pricksköt segern till 3-0 för Sverige.

I helgen spelar Sverige sina övriga matcher där Slovakien väntar under fredagen, Tjeckien på lördag och sedan Finland i en avslutande match på söndag innan femnationsturneringen är färdigspelad i tjeckiska Chomutov. Efter turneringen ska Magnus Hävelid börja fundera på spelare till JVM i Göteborg i december och januari.

Sverige – Schweiz, 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

34:31 1-0 Rasmus Rudslätt (Isac Born, Anton Johansson)
43:46 2-0 Axel Sandin-Pellikka (Calle Odelius, Noah Östlund)
58:58 3-0 Oskar Pettersson (Fabian Wagner, Filip Eriksson)


Florida Panthers - Dallas Stars