Powerplay 1/6
System: 108 rader
SPELSTOPP: 15:14
SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Slovakien – Tjeckien 1X2
2. Italien – USA 2
3. Tyskland – Lettland 12
4. Ryssland – Belarus 1X2
5. Carolina – Tampa Bay 1X2
6. S.Aho – B.Point 1X
7. Colorado – Vegas 1
8. G.Landeskog – W.Karlsson 1
Till Powerplay

Årets första junidag inleds i Riga där VM-gruppspelet nu ska avrundas. Ett slutspelsklart USA spås köra över slagpåsen Italien, medan två andra nationer som även de ska spela kvartsfinal ryker ihop i en grannfejd – nämligen Slovakien och Tjeckien. Efter landslagshockeyn väntar Stanley Cup där mötet mellan Carolina och Tampa Bay är först ut innan Landeskogs Colorado och Karlssons Vegas ställs mot varandra först natten mot torsdag. “Matchen i matchen” mellan de två svenskarna är dessutom en av två spelardueller som tar plats på bongen. Let’s go!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Powerplay behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 15:14

💰 Spiken! – USA

USA är inte helt oväntat klara för kvartsfinal och kan vid seger dessutom vinna gruppen, om Finland tappar poäng mot Kanada. Ett redan avsågat Italien blir en enkel match för Conor Garland och de resterande Jänkarna. Tvåa!

💣 Skrällen! – Belarus

Belarus är ojämna men besitter hög kapacitet och kan blixtra till emellanåt. Det bevisades inte minst mot Sverige och Tjeckien. Den ryska björnen kan mycket väl tämjas i denna fight, vilket förstås skulle smaka mumma för utdelningen. Alla tecken.

1. Slovakien – Tjeckien X

Under tisdagen stundar ett rafflande derby mellan grannländerna Slovakien och Tjeckien där känslorna kommer att sitta utanpå tröjorna. Tjeckerna slog inte helt oväntat Danmark under måndagen, dock efter straffläggning ska sägas, samtidigt som Sverige förlorade mot Ryssland i samma avgörandeform – det innebär rätt och slätt att båda kombattanter i denna fight är klara för kvartsfinal. Likt Kanada har Filip Pesáns gäng studsat tillbaka efter en svag inledning och bland annat besegrat Tre Kronor med 4-2. Med spelare som Vrána, Zadina och Kubalik förfogar Tjeckien över en bättre spets, men Slovakiens kämparglöd och vilja ska inte underskattas. Alla tecken synas i ett tidigt skede.

2. Italien – USA 2

USA kan blicka tillbaka på ett stabilt gruppspel efter sex avverkande omgångar där enda plumpen kom mot Finland i premiären. “Femettan” mot Kanada lyser såklart allra klarast på den amerikanska himlen medan insatsen mot Norge lämnade mer att önska. Jänkarna vann mot Tyskland under måndagen efter påsar av  Robertson och Blackwell och slutspelsplatsen är därmed redan säkrad för Jack Capuanos gäng. Trots detta blir Italien såklart en munsbit för Conor Garland och company. Tvåan är en superbank!

3. Tyskland – Lettland 2

Tyskland inledde världsmästerskapet på ett lysande sätt och mosade bland annat stormakten Kanada. Efter den framgångsrika starten har det gått sämre för Toni Söderholms manskap, som nu har tre raka förluster i ryggen med endast fyra mål framåt i dessa. Värdnationen Lettland kan nå kvartsfinal – en plats som de utmanar just tyskarna om. En seger i denna fight skulle innebära att letterna kniper den fjärde och sista biljetten. Räkna därför med rejäl kamp ute på isen. Dinamo Riga-stjärnan Martins Dzierkals och hans vinröda kamrater är långt ifrån chanslösa i hemlandet. Ett oavgjort resultat efter 60 minuter känns mindre troligt och endast ettan sällskapar därför tvåan, som är första tecken in.

4. Ryssland – Belarus 2

Ryssland hade svårt att få hål på en suverän Adam Reideborn i den svenska målburen och vändningen kom inte förrän i den tredje perioden. Matchen gick slutligen till straffläggning där St. Louis-stjärnan Tarasenko fintade ner tidigare nämnde Reideborn och sköt ut Tre Kronor ur mästerskapet. Även om den ryska björnen agerar favorit inför denna duell så ska Belarus inte underskattas. Vi kommer alla ihåg segern mot Sverige samt att de rödgröna pressade svårslagna Tjeckien till en förlängning. Visst ska ettan självklart med, men i jakten på hög utdelning är det inte dumt att låta penseln vandra tvärs över spelbrädet. Alla tecken.

5. Carolina – Tampa Bay 1

Vi lämnar världsmästerskapet i Riga och beger oss till Nordamerika där Stanley Cup är i full gång. En av de fyra kvartsfinalerna spelas mellan två av ligans skickligaste sällskap, Carolina och Tampa Bay. Rond 1 vanns av de sistnämnda från Florida som efter en jämn batalj segrade med uddamålet. Kanadensaren Barclay Goodrow agerade frälsare för Lightning i den tredje perioden. Värdarna var dock bättre långa stunder ska sägas och avfyrade 38 skott på mål, jämfört med gästernas 30. Det luktar revansch för Sebastian Aho och company och mycket talar för att vi har en helt jämn serie att se fram emot inför den tredje duellen i The Sunshine State. Påbörja streckandet från vänster, men rulla helst ut heltäckningsmattan.

6. Sebastian Aho – Brayden Point X

Brayden Point målade i den första kvartsfinalen efter att 25-åringen från Calgary lyckades styra in en “skottpassning” från poängligaledaren för backar i årets Stanley Cup, Viktor Hedman. I denna spelarduell ställs snipern Point mot geniet Sebastian Aho som varit Carolinas bästa spelare så här långt. Virvelvindarna är skickliga och med tanke på vad de visade upp i match 1 luktar det revansch här, och det är knappast otänkbart att poängmakaren från finska Raumo spelar en nyckelroll i en eventuell hemmaseger. 1X torde således räcka till grön bock.

7. Colorado – Vegas 1

Den som väntar på något gott! Colorado och Vegas brakar inte samman förrän natten mot torsdag och övertaget inför detta möte delas ut till de Denver-bördiga som skrinnar ut hemma i Ball Arena med en 7-1-seger i ryggen. Avalanche mosade “De gyllene riddarna” från Nevada i den första kvartsfinalen efter att firma McKinnon/Landeskog haft lekstuga. Den sistnämnde stod för två drömmål och en målgivande passning. Mycket talar för att William Karlsson och company går ett liknande öde till mötes i rond 2. Till under 65 procent spikas ettan.

8. Gabriel Landeskog – William Karlsson 1

Ska det här bli säsongen där kapten “Landy” leder sitt Colorado hela vägen till Stanley Cup-final? Helt otänkbart är inte scenariot och 28-åringen från Stockholm har hittills imponerat rejält, vilket tredjeplatsen i slutspelets poängliga även vittnar om. En annan 28-årig stockholmare, William Karlsson, har inte haft en lika rolig resa fram till denna dust då Märsta-sonen och hans Vegas fick slita ont mot Minnesota Wild i åttondelsfinalen. Ny Landeskog-show väntar troligen och ettan singlas.

108 rader

1. Slovakien – Tjeckien 1×2
2. Italien – USA 2
3. Tyskland – Lettland 12
4. Ryssland – Belarus 1×2
5. Carolina – Tampa Bay 1×2
6. S.Aho – B.Point 1x
7. Colorado – Vegas 1
8. G.Landeskog – W.Karlsson 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Powerplay

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.