Powerplay 5/6
System: 108 rader
SPELSTOPP: 13:14
SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. USA – Kanada 1X
2. C.Garland – A.Mangiapane X
3. Finland – Tyskland 1X2
4. A.Lundell – M.Noebels X
5. Tampa Bay – Carolina X2
6. NY Islanders – Boston 2
7. Montreal – Winnipeg 1X2
8. Vegas – Colorado 1X2
Till Powerplay

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Powerplay behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 13:14

💰 Spiken! – Boston

Boston spelade stundtals ut Islanders senast och kan de visa samma takter ska de kunna avgöra under ordinarie speltid denna gång. Tvåan är en lysande värdespik!

💣 Skrällen! – Tyskland

Tyskland visade enorm styrka genom att vända ett 0-2-underläge till seger efter straffar i kvarten mot Schweiz. Finland är en lagmaskin, men med tanke på deras brister offensivt går det inte att köpa den överstreckade ettan.

1. USA – Kanada 1

Ett transatlantiskt derby från VM i Riga inleder lördagskalaset där en finalbiljett ligger i potten. USA gjorde processen kort med Slovakien i kvartsfinalen – redan efter 20 spelade minuter hade Capuanos manskap gått fram till en 3-0 ledning och matchen var såklart avgjord. Kanada skrällde i sin tur mot Ryssland och ser ut som ett helt annat lag än det som föll mot USA (1-5) i början av gruppspelet. Med det sagt tycker jag att det amerikanska laget spelar i ett högre tempo och verkar vilja detta något mer än Kanada som ibland upplevs som loja. 1X torde räcka hela vägen.

2. Conor Garland – Andrew Mangiapane X

Andrew Mangiapane blev stor hjälte för sitt Kanada då Calgary-forwarden tryckte dit det avgörande målet i sudden fint framspelad av Detroits Troy Stecher. Sedan Mangiapane anslöt till laget har Lönnlövens offensiv höjts en nivå, och är det någon enhet USA måste se upp med är det Kanadas första där även Brown och Henrique ingår. Conor Garland toppar den interna skytteligan hos USA med sina fem fullträffar och är också han en giftig målskytt. Då spåkulan siar om en tight historia ligger trots allt krysset närmast till hands. Tänkbar spik.

3. Finland – Tyskland 2

På tal om tighta tillställningar kommer vi osökt in på dessa två gäng som har sina största styrkor i de bakre leden, framförallt finnarna som efter USA har släppt in minst antal mål i turneringen. I kvarten höll de blåvita lejonen stången mot ett offensivt starkt Tjeckien. Jussi Olkinuora bommade igen buren mot tjeckerna och ståtar med 95 i räddningsprocent på fem starter. Ny jämn match att vänta mot Tyskland som överraskande slog ut Schweiz i föregående runda. Tyskarna har vunnit två av de tre senaste VM-striderna mot Finland och har kapacitet att roffa åt sig en biljett till finalen. Den lågt streckade tvåan inleder, men måla helst tvärs över.

4. Anton Lundell – Marcel Noebels X

Det finska underbarnet Anton Lundell spås en lysande framtid i NHL och kan även blicka tillbaka på en stark turnering i Riga. Fyra baljor och totalt sex pinnar på åtta matcher i ett lag som framförallt fokuserar på det defensiva spelet är starka papper. Marcel Noebels är i första hand känd för sin fina blick för spelet och precisa passningar. 29-åringen gjorde exempelvis bara sju mål på 45 matcher för sitt Eisbären Berlin i DEL den gångna säsongen. Lundell är en mer pålitlig målskytt, men som kupongen är uppbyggd i övrigt kan krysset got singlas upp till 60 procent.

5. Tampa Bay – Carolina 2

Finland dominerar inte bara i den lettiska huvudstaden. Under natten mot fredagen hade Sebastian Aho stor show i Amalie Arena när hans Carolina vann det så viktiga tredje mötet med Tampa Bay. Den finske centern svarade för tre poäng och var isens gigant i 3-2-segern efter sudden. Även Petr Mrazek, som gjorde sin första fight i årets slutspel, förtjänar cred för en fin insats. Tampa hade återigen svårt att vaska fram klara målchanser fem mot fem, men får trots det ett enormt förtroende av PP-tipparna som i skrivande stund streckar ettan omkring 20 procent för högt. Då är det enkelt att vända på skridskon och lira X2 till smarrigt värde!

6. NY Islanders – Boston 2

Boston var det bättre laget i den tredje matchen och borde sett till övertaget ha avgjort under ordinarie tid. De svartgula vann bland annat skotten med 21-9 i den tredje akten. Det dröjde dock ända till sudden innan Brad Marchand kunde sprätta upp trissan i Varlamovs plockhandskryss. Läckert och fullt rättvist. Med Craig Smith tillbaka från skada har Bruins två ruskigt starka kedjor och gästerna från Massachusetts känns både tyngre och bättre. Tvåan ser ut att erbjuda pangvärde, spik!

7. Montreal – Winnipeg X

Från Long Island till Kanadas näst största stad, Montréal. Notera att Game 2 spelas under natten mot lördagen, efter att dessa rader satts på pränt. I den första drabbningen rivstartade Montreal medan Winnipeg inte alls fick igång benen efter en längre viloperiod. Jets spelade dock upp sig och jag räknar med att denna serie åtminstone går till sex matcher. Offensivt ska Jets hållas något högre, även om Mark Scheifele är avstängd för sitt fula tilltag på Evans i Game 1. Svårtippat som tusan där samtliga tecken tar plats ögonaböj.

8. Vegas – Colorado 1

Efter en medioker insats i den första kvarten, där Colorado vann med 7-1, såg Vegas ut som ett helt annat lag i det andra mötet och var värda en viktoria, även om det blev en snöplig torsk efter sudden. Game 3 spelas, precis som Montreal – Winnipeg under natten mot lördag, men om William Karlsson och company kommer upp i samma höjd som i match 2 har Knights möjlighet att vända på skutan. Colorados spets med MacKinnon, Landeskog och Rantanen behöver ingen närmare presentation. Det vimlar om klass i båda lägren och med rådande förutsättningar blir min rekommendation att plita ner samtliga tecken.

108 rader

1. USA – Kanada 1x
2. C.Garland – A.Mangiapane x
3. Finland – Tyskland 1×2
4. A.Lundell – M.Noebels x
5. Tampa Bay – Carolina x2
6. NY Islanders – Boston 2
7. Montreal – Winnipeg 1×2
8. Vegas – Colorado 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Powerplay

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.